Zvezda z novo zmago v nadaljevanje vsaj iz 3. mesta

Rokometašice Zvezde Logatca so niz neporaženosti podaljšale na šest tekem. Na domačem parketu so premagale še Savo Kranj (31:29) in potrdile vsaj 3. mesto po koncu prvega dela. Še vedno pa se lahko spogledujejo tudi z vrhom – dve tekmi pred koncem imajo le točko zaostanka za drugim Piranom in tri za vodilno Ljubljano.

Na uvodni zadetek je bilo treba počakati do četrte minute, še minuto dlje pa na prvi zadetek domače ekipe. Uvodno prednost so gostje držale do 11. minute, ko so sledile minute Jane Košir. Ta je v naslednjih sedmih minutah dosegla pet zadetkov, enega je za serijo 6:1 zadela Lea Berzelak. Domače rokometašice so zasluženo povedle z 10:6, prednost so nato izkušeno zadržale vse do konca tekme.

V nadaljevanju dvoboja 13. kroga 1. ženske rokometne lige smo namreč spremljali izenačen boj. Ritem igre pa je bil vseskozi v rokah domače zasedbe, ki je v 43. minuti prvič povedla za pet (23:18). Gostje so sicer zapretile in zaostanek prepolovile, a bližje kot na dva zadetka zaostanka jih Zvezdine rokometašice niso spustile.

Jana Košir je za novo zmago dosegla devet zadetkov, s petimi ji je sledila Lea Berzelak. Po štiri so si razdelile Laura Berzelak, Maja Košir in Nina Perković.

Mlajše selekcije Zvezde Logatca so bile med prvim februarskim koncem tedna proste.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 13. KROG
sobota, 4. februar 2023, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ 31:29 (15:12)

Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak La. 4, Potočnik L., Potočnik S., Simšič, Košir M. 4, Perković 4, Košir J. 9, Brkovič, Lukan 1, Stojanović Železnik 3, Berzelak Le. 5, Jeršin 1, Dimitrievska, Železnik.
Sava Kranj: Sredić 4, Muljković 2, Kafol, Debelak 1, Pavlin, Šepetavc 1, Muljkovič, Nosan 5, Ožegovič 2, Kuralt 2, Krajnik 1, Rauter 11, Grahovac, Vodopić, Bradeško.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 6 (4), Sava Kranj 7 (5)
Izključitve: Zvezda Logatec 6 minut, Sava Kranj 12 minut