Članice v nadaljevanju prvenstva dvakrat proti Vrhniki

Rokometašice Zvezde Logatca so po skromnem začetku dvoboja proti Piranu skozi cel dvoboj lovile priključek, a jim je naposled zmanjkalo časa za preobrat (30:27). Ne glede na razplet četrtkove tekme je tako že znano, da se bodo logaške rokometašice pred končnico dvakrat pomerile proti Vrhniki.

Šele v šesti minuti dvoboja je uvodni zadetek za rokometašice v rumenem dosegla Maja Košir in zmanjšala zaostanek na 5:1. Gostje so v nadaljevanju zaigrale bolj skoncentrirano in se približale na dva zadetka zaostanka, še v 27. minuti je bil rezultat 14:12. Domačinkam pa je ponovno uspel niz zadetkov in razlika je znova znašala pet zadetkov (17:12).

Tudi v drugem polčasu so Logatčanke lovile priključek in v 53. minuti zaostajale le še za zadetek (27:26), a tokrat jim zmaga ni bila usojena. Piran je v končnici zadel dva zadetka več in potrdil končno drugo mesto. Vodilni položaj in s tem možnost za skok v modro skupino je ohranila Ljubljana.

Jana Košir je z 11 zadetki postala prvo ime gostujoče zasedbe, Nina Perković je bila uspešna šestkrat. Eva Ribič je zbrala 11 obramb.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 14. KROG
sobota, 11. februar 2023, ob 17.00, ŠD Lucija
RK PIRAN : RK ZVEZDA LOGATEC 30:27 (17:12)

Piran: Cepič, Turnšek, Gortan, Trogar 3, Borišek 14, Kolobarič 5, Hojnik 1, Mijatovič, Kokotec 7.
Zvezda Logatec:
Ribič, Berzelak La. 2, Potočnik, Košir M. 4, Perković 6, Košir J. 11, Brkovič, Lukan 1, Stojanović Železnik, Berzelak Le. 3, Jeršin, Dimitrievska, Železnik.

Sedemmetrovke: Piran 5 (5), Zvezda Logatec 6 (5)
Izključitve: Piran 4 minute, Zvezda Logatec 4 minute