Za konec prvega dela še zmaga proti Olimpiji

Kar nekaj sezon so rokometašice Zvezde Logatca čakale na zmago v kultni Hali Tivoli. Naposled je prišla na zadnji tekmi prvega dela 1. ženske rokometne lige, gostujoča zasedba je izkoristila odlične obrambe Sare Potočnik in slavila zmago s 26:23. V nadaljevanju tekmovanja logaške rokometašice čakata dve tekmi proti Vrhniki.

Začetek tekme ni stekel po željah ekipe v črnih dresih, domača zasedba je nezbranost nasprotnic izkoristila in v 15. minuti vodila z 10:6. Nadaljevanje dvoboja je nato pripadlo gostjam. Te so do konca prvega polčasa odigrale odlično in zaostanek štirih zadetkov pretopile v ravno takšno prednost (17:13). Logaške rokometašice so izkoristile tudi dvojno izključitev pri domačinkah in v 40. minuti prišle do najvišje prednost, ekipi je namreč ločevalo sedem zadetkov (21:14).

Kljub nekoliko mirnejšemu zaključku so logaške rokometašice brez težav zadržale varno prednost in se na koncu veselile sedme zmage sezone. S tem so še dodatno potrdile končno tretje mesto, ki v marcu prinaša dve tekmi proti Vrhniki. Prvič se bosta ekipi predvidoma na Vrhniki pomerili 11. marca, teden dni kasneje pa še v Logatcu.

Uradna statistika je Sari Potočnik naštela 12 obramb, kar je tokrat zagotovo odločno pripomoglo k dvema osvojenima točkama. Ob številnih poškodbah in zadržanostih je strelski voz potegnila Jana Košir, ki se je podpisala pod devet zadetkov.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG
sreda, 16. februar 2023, ob 18.00, Hala Tivoli
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 23:26 (13:17)

Olimpija: Kukovec Neumann 3, Veber Marton 1, Strlič, Barukčić, Zadravec 2, Trifkovič 3, Bukvič 3, Potočnik 2, Pugelj 4, Ogrin, Sabotič 2, Kuralt 2, Merkuž, Bedrač, Kaišič 1, Đajić.
Zvezda Logatec:
Ribič, Berzelak La. 2, Potočnik L. Potočnik S., Košir M. 6, Perković 4, Košir J. 9, Brkovič, Jeršin 2, Dimitrievska 2, Železnik 1.

Sedemmetrovke: Olimpija 5 (3), Zvezda Logatec 5 (4)
Izključitve: Olimpija 4 minute, Zvezda Logatec 6 minut