Članice z mirno končnico do nove zmage

Tretjo tekmo med Vrhniko in Zvezdo Logatcem v tej sezoni so zaznamovali vzponi in padci obeh ekip. Glavno besedo so vendarle imele tokratne gostje, ki so premoč kronale v zadnjih desetih minutah tekme. Za logaške rokometašice je to peta zaporedna tekma brez poraza, do konca prvega dela jih čakajo še tri tekme.

V prvih minutah tekme je za rezultat skrbela Nina Perković, ki je v sedmi minuti dosegla vse tri zadetke svoje ekipe. Minuto kasneje so gostje prvič povedle za dva zadetka (3:5), sledila pa je serija Vrhnike in prednost 7:5. Hiter odgovor in novo izenačenje na 7:7, a domačinke so v 23. minuti znova povedle za dva (13:11). Kar ni bilo dovolj, da ne bi prednost ob koncu prvega polčasa znova skočila na logaško stran, 13:15.

V drugem delu smo ponovno spremljali izenačen boj. Zvezda je v 34. minuti sicer vodila že za štiri, 14:18, a vrhničanke se niso predale in v 48. minuti so vodile za zadetek, 24:23. Sledil je prelomen trenutek – šele druga izključitev na strani Vrhnike je bila dovolj za serijo petih zadetkov Zvezde. Po zadetku Michelle Železnik je semafor v 52. minuti kazal rezultat 24:28, kar je bilo dovlj za miren zaključek in nov par točk zasedbe v črnih dresih.

Lea Berzelak je za zmago zadela devet zadetkov, po sedem sta jih dosegli Maja Košir in Nina Perković. Vratarski tandem Eva Ribič (12) in Sara Potočnik (1) je zbral 13 obramb.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 12. KROG
sobota, 28. januar 2023, ob 19.00, ŠD OŠ AMŠ
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZVEZDA LOGATEC 29:34 (13:15)

Vrhnika: Kovač, Kličić 1, Nusdorfer 5, Gabrovšek 5, Jereb 2, Cankar, Verbič 3, Malovrh, Uljan 3, Dubrovski 4, Leben 6.
Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak La. 1, Potočnik L., Potočnik S., Košir M. 7, Perković 7, Košir J. 3, Brkovič, Lukan 3, Stojanović Železnik 2, Berzelak Le. 9, Jeršin 1, Dimitrievska, Železnik 1.

Sedemmetrovke: Vrhnika 6 (5), Zvezda Logatec 3 (3)
Izključitve: Vrhnika 4 minute, Zvezda Logatec 14 minut


 

Mlajše deklice so na domačem turnirju igrale proti Ajdovščini in Izoli

Če so starejše deklice zaradi zimskih počitnic proste vse do 18. februarja, smo v nedeljo vendarle pozdravili tudi naše mlajše rokometašice. Nedeljsko dopoldne so punce, kjer se rezultat ne vodi in šteje le dobra igra, preživele v logaški dvorani. Tokrat so bile njihove gostje mlade rokometašice iz Ajdovščine in Izole.

Z domačim turnirjem je selekcija MDA končala prvi del tekmovanja. Ko bodo odigrane vse tekme tudi v področjih center in vzhod, bomo kmalu izvedeli nasprotnike v nadaljevanju tekmovanja in dobili nove termine turnirjev.