Odličen drugi polčas za novo zmago proti Kopru

Rokometašice Zvezde Logatca so na račun odlično odigranega drugega polčasa prišle do nove zmage, s katero so skočile na tretje mesto ligaške razpredelnice. Tudi na povratni tekmi so bile tako s 26:20 boljše od Kopra. Do konca prvega dela so še štiri tekme.

Ponovno so logaške rokometašice tekmo začele z nekaj igralskega deficita, kar se je v uvodnih minutah pokazalo z nekaj nervoze v igri. Na prvi zadetek domače zasedbe smo morali čakati do 6. minute, ko je zadela Maja Košir. Slednja je začela tudi serijo treh zaporednih zadetkov, s katero je Zvezda v 12. minuti povedla s 6:3.

Sledil je padec, ki so ga gostje izkoristile in z delnim rezultatom 3:10, tri minute pred koncem prvega dela povedle ob rezultatu 9:13. Do konca polčasa so domačinke prednost skoraj izničile – 13:14. Kar je napovedalo izenačeno nadaljevanje in vse do 44. minute in rezultata 17:17 je tako tudi bilo.

Koprska klop je takrat zahtevala minuto odmora, ki pa so jo do popolnosti izkoristile domačinke. Te so v naslednjih dvanajstih minutah popolnoma zagospodarile na igrišču, dosegle sedem zaporednih zadetkov in v 56. minuti je bila tekma odločena (24:17). Zmagoviti niz je zaustavila tretja koprska prekinitev.

Zaključek je minil mirno, gostje so zadele zadetek več, za končni izid 26:20. Pod pet zadetkov se je tokrat podpisala Lea Berzelak. Štiri sta dodali sestri Jana in Maja Košir. Nina Perković, Lina Potočnik in Iva Dimitrievska so zadele po trikrat. Dva zadetka sta dodali še Michelle Železnik in Sara Stojanović Železnik.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 11. KROG
sobota, 21. januar 2023, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : Ž.U.R.D. KOPER 26:20 (13:14)

Zvezda Logatec: Ribič, Potočnik L. 3, Potočnik S., Košir M. 4, Perković 3, Košir J. 4, Stojanović Železnik 2, Berzelak 5, Jeršin, Dimitrievska 3, Železnik 2.
Koper: Simović, Božeglav, Rešek 1, Martič 3, Čermelj, Horvat, Benčič, Kadić, Kocjančič 1, Marič 9, Soršak 3, Velec, Prašelj 2, Škerjanc 1, Plahuta.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 3 (3), Koper 4 (4)
Izključitve: Zvezda Logatec 8 minut, Koper 8 minut