Zmaga proti vodilnim, a s črno piko

Rokometašice Zvezde Logatca navdušujejo iz tekme v tekmo. Drugič v tej sezoni so se na domačih tleh pomerile proti zasedbi Ljubljane, ki je mladinska zasedba Krima Mercatorja. Če so septembra slavile prvo zmago na poti do zaključnega turnirja najboljše četverice, so tokrat gostjam iz prestolnice odščipnile točki v prvenstvu, kar doslej ni uspelo še nobeni drugi ekipi. Lepo zmago (31:27) je zasenčila poškodba Nike Simšič.

Ob izostanku Jane Košir, Ive Dimitrievske in Barbare Brkovič, so se logaške rokometašice v tekmo lahko podale neobremenjeno in sproščeno. A že uvod v tekmo je postregel z izenačeno igro in zadetki na obeh straneh.

Točka preloma je bil ravno daljši premor, ki je tekmo zaradi poškodbe prekinil v 15. minuti. Logaške rokometašice so takrat vodile s 7:5, po nekaj nezbranih trenutkih zaradi katerih so gostje izenačile na 9:9 pa je steklo. V dobrih desetih minutah igre je delni rezultat znašal 10:3 in razlika ob polčasu je bila +7 (19:12).

Po zadetku Nine Perkovič so logaške rokometašile v začetku drugega polčasa povedle že za osem zadetkov (20:12). Nato pa so zapretile ljubljanske rokometašice, a se bližje, kot na tri zadetke zaostanka niso uspele približati. V končnici in ključnih trenutkih so logaške rokometašice našle pot do zadetka in tekmo mirno pripeljale do uspešnega zaključka.

Lea Berzelak je znova potrdila odlično formo, ustavila se je šele pri desetih zadetkih. S sedmimi ji je sledila Sara Stojanović Železnik, nezaustavljiva je bila tudi Nina Perković, ki je pot do mreže našla petkrat.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 9. KROG
petek, 6. januar 2023, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK LJUBLJANA 31:27 (19:11)

Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak La. 1, Potočnik L. Potočnik S., Simšič 3, Košir 3, Perkovič 5, Lukan, Stojanović Železnik 7, Berzelak Le. 10, Jeršin, Železnik M. 2.
Ljubljana: Orlič, Statsenko 2, Jarc 4, Škrlep 1, Ocepek 12, Veber, Simič, Bolčič 1, Polak 1, Gorenčič, Kokalj 3, Kolmanič, Cerovak 3, Uljan, Vuković.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 5 (5), Ljubljana 9 (8)
Izključitve: Zvezda Logatec 14 minut, Ljubljana 12 minut