Članice leto 2022 končujejo s točko proti Piranu

Rokometašice Zvezde Logatca so za konec leta 2022 pripravile še eno infarktno tekmo. Dvoboj proti Piranu je postregel z rezultatskimi preobrati, ki so se končali salomonsko – z delitvijo točk. Članice bodo znova na delu že prvi konec tedna v novem letu – v domači dvorani se bodo pomerile proti Ljubljani, edini neporaženi ekipi lige.

Teden pred dvobojem proti Piranu je znova poskrbel za zgodbe v rubriki saj ni res, pa je. Zadnji tekmi so logaške rokometašice morale odigrati zdesetkane, brez nekaterih ključnih posameznic in ob številnih zdravstvenih težavah. Vendarle so ponovno pokazale borbenost in timski duh, ter si izborile točko, s katero še naprej ostajajo v igri za najvišja mesta tekmovanja.

Gostje so v tekmo vstopile z dvema hitrima zadetkoma, a sredina prvega polčasa je pripadla domačim rokometašicam, ki so v 15. minuti po zadetku Lee Berzelak povedle za tri zadetke, 8:5. Na koncu tekme se je izkazalo, da je bila to tudi najvišja razlika srečanja. Gostje so do konca prvega polčasa tehtnico znova nagnile v svojo korist – po pol ure tekme je bil rezultat 14:15.

Tri minute nadaljevanja in domačinke so znova vodile, tokrat s 17:15. A sledile so nove črne minute zasedbe v prepoznavnih rumenih dresih, serija štirih zaporednih zadetkov je v prednost znova potisnila Primorke. Ni še konec preobratov, od 40. do 45. minute so igrale domače rokometašice in znova povedle za dva (21:19). A tudi to ni bilo dovolj za mirno nadaljevanje, gostje so zaigrale odločneje in v 57. minuti so ob prednosti 25:27 pomislile na zmago.

Z dvema zaporednima zadetkoma je novo izenačenje svoji ekipi priskrbela Nika Simšič, gostje so nato znova povedle, a storile napako. Nekaj sekund pred koncem dvoboja je odločilno sedemmetrovko rutinirano izkoristila Jana Košir in se podpisala pod novo logaško točko.

Nika Simšič je bila z osmimi zadetki ponovno prva strelka domače zasedbe. Sara Stojanović Železnik, Jana Košir in Lea Berzelak so bile uspešne po petkrat. Nina Perkovič je prispevala dva zadetka, med strelke so se vpisale še Laura Berzelak, Hana Lukan in Iva Dimitrievska.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 7. KROG
sobota, 10. december 2022, ob 17.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK PIRAN 28:28 (14:15)

Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak L. 1, Potočnik, Simšič 8, Perkovič 2, Košir 5, Brkovič, Lukan 1, Stojanović Železnik 5, Berzelak L. 5, Jeršin, Dimitrievska 1.
Piran: Cepič, Turnšek, Mattica 1, Trogar 4, Borišek 2, Kolobarič 8, Hojnik 2, Mijatovič, Kokotec 11, Lukić.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 8 (5), Piran 9 (9)
Izključitve: Zvezda Logatec 4 minute, Piran 10 minut
Rdeč karton: Kokotec (60′, Piran)