December se je za članice začel z zmago proti Savi Kranj

Rokometna sezona se je, po premoru zaradi evropskega prvenstva, ponovno posvetila klubskemu rokometu. Na delu so tudi rokometašice Zvezde Logatca, ki so na gostovanju pri Savi Kranj prišle do zmage (38:30), ki na lestvici še naprej prinaša precej zanimivo in izenačeno dogajanje.

Ob visokem rezultatu je tudi lista strelk precej polna. Kar 12 zadetkov je dosegla Nika Simšič, sedem jih je dosegla Lea Berzelak. S petimi sta ji sledili Nina Perković in Iva Dimitrievska, ki sta potrdili odlično strelsko formo logaških rokometašic. O odlični predstavi slednje se je razpisal tudi priznani makedonski portal 24rakomet.

Prihajoči konec tedna logaške rokometašice na domačem terenu čaka zadnja tekma tega leta. Pomerile se bodo proti Piranu, proti kateremu v tej sezoni še niso igrale. To bo tako tudi zadnja tekma prvega dela tekmovanja. Na lestvici je vodilna Ljubljana, ki je slavila vseh pet tekem in ob desetih osvojenih, še ni oddala niti ene točke. Na drugem mestu ji Piran sledi s sedmimi točkami. Na tretjem mestu se gnetejo kar štiri ekipe, ki so doslej osvojile štiri točke – Zvezda Logatec, Koper, Sava Kranj in Vrhnika. Sedmo mesto zdaj pripada Olimpiji, ki je edina pri šestih odigranih tekmah in je zbrala tri točke.

Proti Piranu že ob 17. uri, na delu tudi mlade Zvezdice

Zaradi zasedenosti dvorane bodo članice v dvorano tokrat vstopile nekoliko bolj zgodaj. Namesto poznanega večernega termina se bo dvoboj proti primorski zasedbi v soboto, 10. decembra, začel ob 17.00. Tudi ta konec tedna bomo zbirali trajna živila in preostale dobrine, ki jih bomo predali prostovoljcem Anine zvezdice.

Mlajše rokometašice čakajo nova gostovanja. Mlajše deklice A bodo v soboto ob 10.45 in 11.30 gostovale v Piranu, pomerile se bodo proti domačinu in Hrpeljam-Kozini. Starejše deklice B bodo v istem obdobju gostovale v Izoli, tekma proti tamkajšnji zasedbi bo na sporedu ob 11.00. Ponovno bodo na obali gostovale tudi naslednji dan, tekma starejših deklic A bo v nedeljo na sporedu ob 15.00.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 6. KROG
sobota, 3. december 2022, ob 18.00, ŠD Strahinj
RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 30:38 (16:15)

Sava Kranj: Sredić, Muljkovič A. 2, Korošec 2, Muljkovič E., Nosan 9, Ožegovič 4, Kuralt E. 4, Kuralt P. 3, Krajnik 2, Štular Knavs 1, Rauter 2, Grahovac 1, Vodopić, Bradeško.
Zvezda Logatec:
 Ribič, Potočnik, Simšič 12, Košir M. 4, Perkovič 5, Košir J. 1, Stojanović Železnik 2, Berzelak 7, Jeršin, Dimitrievska 5, Železnik 2.

Sedemmetrovke: Sava Kranj 3 (3), Zvezda Logatec 6 (5)
Izključitve: Sava Kranj 8 minut, Zvezda Logatec 4 minute
Rdeč karton: Sredić (49′, Sava Kranj)