Zgodovina je napisana! Zvezda je med najboljšimi 4!

Sredin večer je v logaški športni dvorani postregel z neverjetnim razpletom. Rokometašice Zvezde Logatca so nadigrale sosede iz Vrhnike in slavile visoko zmago (39:27), ki jih je popeljala med štiri najboljše ekipe Slovenije! Uvrstile so se namreč na zaključni turnir četverice, ki bo predvidoma potekal 15. in 16. aprila.

Motivacija na tekmi četrtfinala ni bila vprašljiva. Logaške rokometašice so tekmo odlično odprle z uvodnima zadetkoma Nike Simšič in Maje Košir. Gostje niso imele pravega odgovora in prednost je le naraščala. V deseti minuti je bil rezultat 6:3, steklo je v obrambi in napadu. Polčas se je končal z rezultatom 20:13.

Visoka prednost ni zaslepila domačink, ki toliko zadetkov na eni tekmi sploh še ni dosegla. V 35. minuti je razlika prvič narasla na vsaj deset zadetkov (24:14). Ob požrtvovalnem delu v obrambi, sta svoje dodali tudi vratarki Eva Ribič in Sara Potočnik, ki sta skupaj zbrali kar 20 obramb.

Končna razlika je na koncu znašala dvanajst zadetkov, 39:27. Nika Simšič je zbrala deset zadetkov, Lea Berzelak se je podpisala pod sedem, Sara Stojanović Železnik jih je dosegla pet. Njena sesta Michelle Železnik pa štiri.

Za zmago je zagotovo zaslužna celotna ekipa. Na klopi sta dekleta vodila Peter Terčič in Marko Stojanović. Poleg zgoraj naštetih so vsaka svoj del dodale še Laura Berzelak, Lina Potočnik, Nina Perkovič, Jana Košir, Barbara Brkovič, Hana Lukan, Petra Jeršin in Iva Dimitrievska.

Po velikem zmagoslavju v četrtfinalu sledi tekmovalni premor. Prednost bo v novembru imelo evropsko prvenstvo, ki bo med 4. in 20. novembrom potekalo tudi v Ljubljani. Naše rokometašice bodo ponovno na delu 26. novembra, ko se bodo ponovno pomerile prav proti Vrhniki. Takrat v petem krogu državnega prvenstva.

Zagotovo pa si velja že danes shraniti datum 15. in 16. april! Ko bo na sporedu zaključni turnir najboljše četverice!


ČETRTFINALE POKALA SLOVENIJE
sreda, 19. oktober 2022, ob 20.30, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA 39:27 (20:13)

Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak La. 1, Potočnik L., Potočnik S., Simšič 10, Košir M. 1, Perkovič 2, Košir J. 4, Brkovič, Lukan 2, Stojanović Železnik 6, Berzelak Le. 7, Jeršin 1, Dimitrievska, Železnik 5.
Vrhnika: Kovač, Kličić 2, Berzelak 3, Nusdorfer 5, Gabrovšek 3, Jereb 2, Cankar 10, Verbič, Malovrh, Uljan 1, Dubrovski 1, Leben.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 4 (3), Vrhnika 7 (7)
Izključitve: Zvezda Logatec 2 minuti, Vrhnika 4 minute