Članice oslabljene do zmage proti Kopru

Po seriji tekem proti ekipam iz Ljubljane – logaške rokometašice so se dvakrat pomerile proti Ljubljani in enkrat proti Olimpiji, so rokometašice Zvezde Logatca na tekmo odpotovale v Koper. Brez treh rokometašic smo videli zelo borbeno igro preostalih in zasluženo zmago.

Na obalo niso odpotovale Maja Košir, Nika SimšičHana Lukan in Barbara Brkovič, še več odgovornosti je tako padlo na preostalo ekipo, ki je zdržala vse pritiske koprske zasedbe. Ključni trenutki tekme so nastopili po logaški minuti odmora v 20. minuti. Zvezdine rokometašice so takrat zaostajale za dva zadetka (8:6), nato pa zrežirale preobrat ob delnem izidu 1:8 za 9:14.

Do 52. minute so domačinke lovile priključek in ga naposled ulovile pri 18:18. A Sara Stojanović Železnik je imela za zaključek svoje načrte. Poskrbela je za tri zaporedne zadetke in udarec, ki je ob zaključnih zadetkih Laure in Lee Berzelak gostjam prinesel prvi točki.

Zaradi bližine evropskega prvenstva, ki bo potekal med 4. in 20. novembrom je tekmovanje v 1. ženski rokometni ligi prekinjeno do konca novembra.

Pred logaškimi rokometašicami pa je še četrtfinalna tekma Pokala Slovenije. Dvoboj proti sosednji Vrhniki bo eno izmed ekip zelene skupine poslal neposredno na zaključni turnir Pokala Slovenije. Dvoboj, ki za obe ekipi predstavlja zgodovinski dosežek, se bo v sredo, 19. oktobra, začel ob 20.30.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, 4. KROG
sobota, 15. oktober 2022, ob 18.00, OŠ Koper
Ž.U.R.D. KOPER : RK ZVEZDA LOGATEC 19:23 (9:12)

Koper: Simović, Božeglav, Rešek, Martič 3, Čermelj, Horvat, Benčič, Kadić 4, Kocjančič, Marič 8, Velec 1, Cah, Prašelj 3, Škerjanc, Topolovac, Plahuta.
Zvezda Logatec:
Ribič, Berzelak La. 1, Potočnik L., Potočnik S., Perkovič 2, Košir 3, Stojanović Železnik 7, Berzelak Le. 7, Jeršin 1, Dimitrievska 1, Železnik 1.

Sedemmetrovke: Koper 4 (4) Zvezda Logatec 4 (3)
Izključitve: Koper 8 minut, Zvezda Logatec 2 minuti