Starejše deklice A do prve zmage sezone

Po članicah, ki jih v Kopru čaka peta tekma sezone, so prve dvoboje dočakale tudi mlajše selekcije. Zvezda Logatec v novo sezono vstopa s petimi ekipami podmladka. Mlajše deklice A, B in C nastopajo na turnirjih brez spremljanja rezultata, starejše deklice A in B pa se že privajajo na klasične posamične ekme, ki jih čakajo v nadaljevanju športne kariere.

Če so se na domači tekmi proti Izoli v zadnjih minutah zatresle roke, je bilo vse drugače na uvodnem gostovanju. Mlade Zvezdice v prvem polčasu gostiteljicam Hrpelij-Kozine niso dovolile, da bi si priigrale prednost, nato pa s serijo 5:0 v drugi polčas vstopile z lepo prednostjo, ki je do zadnjega zvoka sirene niso izpustile iz rok.

Med strelke se je vpisala deveterica rokometašic v rumenih dresih. Sara Petrič je zadela desetkrat, petkrat je bila uspešna Tinkara Moljk. Mija Pupis in Eneja Volk sta obe dosegli po tri zadetke.

Prihajajoči konec tedna bomo pričakali v domači dvorani. Obe selekciji starejših deklic se bosta pomerili proti Mlinotesti Ajdovščini. Na prvi tekmi, ob 13.00, bo na delu selekcija SDB. Ob 14.30 bodo svoje znanje predstavile še starejše SDA.


STAREJŠE DEKLICE A, ZAHOD, 2. KROG
petek, 14. oktober 2022, ob 17.00, Modra dvorana
ŠD JADRAN BLUEMARINE HRPELJE-KOZINA : RK ZVEZDA LOGATEC 24:28 (13:12)

Hrpelje-Kozina: Škerjanc, Benčič 3, Trbižan, Drakulič, Cetin 5, Verko, Tomažič 2, Miklavec, Višnjevec 3, Mihalič, Furlani 2, Andrejašič 5, Čermelj 4.
Zvezda Logatec:
 Prolić, Frank 1, Petrič 10, Moljk 5, Pupis 3, de Gleria 1, Ajdič 2, Grbec B. 1, Mihevc, Zbačnik 2, Volk 3, Grbec A.

Sedemmetrovke: Hrpelje-Kozina 3 (2), Zvezda Logatec 5. (3)
Izključitve: Hrpelje-Kozina 12 minut, Zvezda Logatec 2 minuti