Zvezda v četrtfinalu do petega remija sezone

Rokometašice Zvezde Logatca so v skupinskem delu zelene skupine 1. ženske rokometne lige osvojile tretje mesto, kar jim v četrtfinalu prinaša dvoboja proti Olimpiji. Na prvi tekmi sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom (22:22), kar odločitev v zmagovalcu prenaša na povratno tekmo. Ta bo v Hali Tivoli na sporedu v ponedeljek, 11. aprila, ob 18. uri.

Michelle Železnik je z zadetkom s sedmih metrov logaške rokometašice popeljala do uvodne prednosti. Logaške rokometašice so nato prednost držale še po zadetkih Nike Simšič in Sare Železnik. Po devetih minutah igre je pobudo prevzela gostujoča ekipa, a si občutnejše prednost v prvi polovici tekme ni priigrala. Na veliki odmor sta ekipi odšli ob rezultatu 10:12.

Tudi v nadaljevanju tekme je bila pobuda na strani gostujoče ekipe. V 48. minuti so ljubljanske rokometašice vodile za tri zadetke (16:19), a domačinke so imele za končnico drugačne načrte. Tri minute kasneje je Jana Košir zadela za izenačenje, naslednji napad pa se je končal z zadetkom Mete Križaj, ki je kronala nalet domačink in zadela za vodstvo – 20:19.

V končnici sta obe ekipi v napadu naredili nekaj napak, prvi četrtfinalni dvoboj se je tako končal brez zmagovalca. Sara Železnik je dosegla sedem zadetkov, Nika Simšič se je ustavila pri petih.

#ZvezdaLogatec na domačem parketu neporažena od oktobra

Logaške rokometašice že sedem zaporednih tekem na domačem parketu ne poznajo poraza in tako bo ostalo vsaj do konca aprila, ko se bo začela končnica državnega prvenstva. Še prej morajo logaške rokometašice odigrati povratno tekmo proti Olimpiji.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE
nedelja, 3. april 2022, ob 18.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK OLIMPIJA 22:22 (10:12)

Zvezda Logatec: Križaj 1, Ribič, Simšič 5, Grm, Košir M. 1, Čehić, Bole 1, Košir J. 4, Brkovič, Lukan 2, Želesnik S. 7, Tomasović, Železnik M. 1.
Olimpija: Mijatovič, Veber Marton H., Veber Marton T. 5, Kaišič, Bukvič 2, Zadravec 3, Lubej-Fink 2, Kolobarič 4, Mozoli 1, Berzelak 5, Gega.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 3 (2), Olimpija 9 (6)
Izključitve: Zvezda Logatec 18 minut, Olimpija 6 minut