Za konec prvega dela zmaga proti Savi Kranj

Že pred zadnjo tekmo prvega dela 1. državne rokometne lige je bilo jasno, da se bodo članice Zvezda Logatca v četrtfinalu pomerile proti Olimpiji. A kljub temu so Logatčanke ostale motivirane in prvi del končale s šesto zmago, Sava Kranj je padla z rezultatom 24:25. 

Logaške rokometašice so v slogu aktualne sezone, po zadržanem uvodu, v prvem polčasu stopnjevale pritisk in od izenačenja na 6:6, v 12. minuti v osmih minutah ušle na 7:11. Še pet minut pred koncem polčasa sta bili ekipi narazen štiri zadetke (10:14). Sledil pa je nalet domačink, ki so na odmor odšle z zadetkom prednosti – 15:14.

Tudi v večini drugega polčasa je bila pobuda na strani gostujoče zasedbe, še v 49. minuti je Zvezda vodila pri rezultatu 19:23. Znova je sledil padec, domačinke so tudi tokrat povedle za zadetek (24:23), a zaključek je v napadu in obrambi pripadel gostjam, ki so prišle do zaslužene šeste zmage.

Z desetimi zadetki je najboljša strelka logaške zasedbe postala Nika Simšič, ki sta ji sledili Jana Košir in Sara Železnik s štirimi.

 

V četrtfinalu na dveh tekmah proti Olimpiji

Po koncu rednega dela se iz modre v zeleno skupino selita Trgo ABC Izola in Zelene doline Žalec. Kvalifikacije za mesto v modri skupini bosta igrala Velenje in Koper. Logaške rokometašice se bodo v aprilu na četrtfinalnih tekmah, pred zaključnim razigravanjem, na dveh tekmah pomerile proti Olimpiji. Zmagovalec dvoboja bo del končnice za 9. mesto, poraženec pa za 13.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 12. KROG
petek, 25. marec 2022, ob 19.00, ŠD Strahinj
RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC 24:25 (15:14)

Sava Kranj: Klobas, Čošič, Bašič Sredič, Muljkovič 3, Karič, Janežič, Šepetavc 1, Muljkovič, Debeljak 1, Nosan 1, Pirjevec, Ožegovič 5, Kuralt 9, Štular 4.
Zvezda Logatec:
 Križaj, Ribič, Simšič 10, Grm 1, Košir M. 3, Čehić 1, Bole 1, Košir J. 4, Brkovič, Lukan, Želesnik S. 4, Železnik M. 1.

Sedemmetrovke: Sava Kranj 3 (3), Zvezda Logatec 5 (4)
Izključitve: Sava Kranj 8 minut, Zvezda Logatec 10 minut