Članice vzele skalp nepremaganemu Kopru

Članske rokometašice Zvezde Logatca nadaljujejo sijajne predstave. Na zadnji domači tekmi prvega dela tekmovanja so vzele skalp doslej neporaženi zasedbi Kopra (27:25) in se utrdile na tretjem mestu. Zadnja tekma prvega dela bo na sporedu v petek, 25. marca, ko bodo naše rokometašice gostovale pri Savi Kranj. 

V začetku dvoboja so rahlo pobudo imele gostujoče rokometašice, a v 15. minuti je bil rezultat še vedno poravnan (6:6). Sledila sta hitra zadetka Sare Železnik in Maje Košir, ki sta tehtnico nagnila na stran domačink. Te so v 24. minuti vodile že s +3 (11:8), a sledil je nalet Koprčank. Ta je trajal tudi v začetku drugega polčasa, ob delnem rezultatu 1:7 so za tri zadetke povedle Koprčanke.

Nato pa je sledila neverjetna partija domače zasedbe, Zvezdine rokometašice so zadele kar osemkrat zapored in povedle z 20:15. Koprčanke so ponovno zaigrale nekoliko bolje, se približale na dva zadetka, a četa Tadeja Zbačnika je ohranila mirne glave in si zasluženo priborila novo zmago.

Maja Košir je postala prva strelka s sedmimi zadetki. Pet jih je prispevala Brina Bole, pod štiri sta se podpisali Jana Košir in Michelle Železnik. Novo izvrstno predstavo je med vratnicami prikazala Eva Ribič, zbrala je 14 obramb.

Maja Košir, rokometašica RK Zvezda Logatec: “Vidi se, da smo vedno bolje uigrane in da uživamo v igri. Vsaka je naredila svoje delo, kapo dol vsem soigralkam in trenerjem. Odličen drugi polčas nas ni ustavil, razmišljale smo le, kako moramo igrati naprej in ne narediti nepotrebnih napak. Borile smo se do konca.”

 

Nove tekme kmalu tudi za preostale ekipe Zvezde Logatca

Predolgo so na sovje nove tekme čakale mlajše rokometašice našega kluba. Nedelja turnirja prinaša za mlajše deklice B, ki bodo gostovale na Vrhniki – pomerile se bodo proti Vrhniki (13.00) in novomeški Krki (13.40). Skoraj istočasno bodo v logaški dvorani mlajše deklice C gostile Škofjo Loko (13.30) in Vrhniko (14.30). V torek domača zaostala tekma proti Hrpeljam-Kozini čaka naše starejše deklice B, tekma se bo začela ob 17.50.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 14. KROG
sobota, 12. marec 2022, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : Ž.U.R.D. KOPER 27:25

Zvezda Logatec: Križaj, Ribič, Simšič 3, Grm 1, Košir M. 7, Čehić, Bole 5, Košir J. 4, Brkovič, Lukan, Železnik S. 3, Železnik M. 4.
Koper: Simović, Škabar 5, Berzelak, Fidel, Čermelj, Horvat, Hilj 1, Benčič, Kadić, Vatovec, Marič 4, Gojkovič 2, Prašelj 7, Arnavtovič 2, Teraž 4.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 4 (3), Koper 5 (4)
Izključitve: Zvezda Logatec 6 minut, Koper 8 minut