Članice glavnino dela opravile že v prvem polčasu

Na zaostali tekmi 13. kroga 1. ženske rokometne lige so članice Zvezde Logatca v domači dvorani gostile mariborski Branik. Logaške rokometašice so si že pred koncem prvega polčasa priigrale dvomestno prednost in v drugem le še potrdile visoko zmago (28:17). Pred koncem rednega dela sledila še domača tekma proti Kopru in gostovanje pri Savi Kranj.

Le ob uvodnem zadetku so prednost ujele gostujoče rokometašice, ki so v nadaljevanju morale priznati premoč razigranim domačinkam. Te so hitro odgovorile s štiri zaporednimi zadetki, v nadaljevanju pa le stopnjevale svojo prednost. Dvomestno razliko so tako ujele tik pred koncem prvega polčasa (16:6), v drugega pa vstopile z delnim rezultatom 6:1 in dokončno zapečatile usodo tekme.

V nadaljevanju so priložnost za igro dobile tudi rokometašice, ki se v preteklosti niso naigrale. Svojo priložnost so odlično izkoristile, umirile ritem igre in si brez nove infarktne končnice priigrale nov par točk. Maja Košir in Aleksandra Tomasović sta se izkazali s petimi zadetki, enega manj je prispevala Hana Lukan.

Do konca prvega dela tekmovanja Zvezdine rokometašice v nadaljevanju marčevskega sporeda najprej čaka domača tekma proti Kopru, ki bo na sporedu v sobota, 12. marca, ob 20.00 in zaključno gostovanje pri Savi Kranj, v petek, 25. marca, ob 19.00.

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatec: “Končno smo prišli do normalne končnice in smo lahko priložnost ponudili tudi rokometašicam, ki so bile v preteklosti tega prikrajšane. Čestital bi vsaki posebej. Videlo se je, da smo uživali. V skladu z našimi možnostmi za trening smo se pripravili na ekipo Branika Maribora. Še enkrat čestitke mojim izbrankam, pa tudi tekmicam.”

1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 13. KROG
sreda, 2. marec 2022, ob 21.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : ŽRK BRANIK MARIBOR 28:17 (16:6)

Zvezda Logatec: Križaj 3, Ribič, Simšič 3, Grm 1, Košir M. 5, Kožuh, Čehić, Bole 1, Košir J. 3, Brkovič, Lukan 4, Železnik S. 3, Tomasović 5, Železnik M.
Branik Maribor: Behin 3, Kotnik 3, Paradiž 4, Baloska 1, Leskovar, Trifkovič 2, Petrovič, Pacek 1, Rotovnik 3, Rozman, Franc.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 1 (0), Branik Maribor 7 (6)
Izključitve: Zvezda Logatec 4 minute, Branik Maribor 2 minuti