Članice zdržale pritisk za novo zmago

Rokometašice Zvezde Logatca so v 15. kolu 1. ženske rokometne lige v logaški dvorani ponovno gostile zasedbo Vrhnike. Če sta se prejšnji tekmi končali brez zmagovalca (28:28 in 17:17), je bilo tokrat drugače. Domače rokometašice so držale prednost skozi celoten dvoboj in se po uri igre veselile novih točk.

Tudi zadnja redna tekma prvega dela sezone se je začela v stilu minulih tekem. Rezultat je bil v 15. minuti še izenačen, po zadetkih Nike Simšič in Maje Košir in Eve Ribič, ki je z 12 obrambami ponovno odločno pomagala svoji ekipi, so domače rokometašice prvič povedle za dva zadetka (8:6). Prednost vsaj dveh zadetkov so zvezdine rokometašice držale skozi celoten dvoboj, minuto pred koncem prvega polčasa je za +5 zadela Jana Košir, kar je bila do takrat najvišja razlika.

Tudi v drugem polčasu sta napad in obramba logaške zasedbe delovala izjemno. Vse do 41. minute, ko je Maja Košir dosegla svoj peti zadetek. Skoraj 20 minut do konca tekme so domače rokometašice tako imele na svoji zalogi že sedem zadetkov prednosti, a razlika se je začela topiti.

Do konca tekme so odločilne zadetke prispevale Nika Simšič, Aleksandra Tomasovič ter Sara in Michelle Železnik. Napake v napadu tako tokrat niso bile usodne, v zadnjo minuto so Zvezdine rokometašice vstopile s tremi zadetki prednosti, Vrhničanke so dosegle še poslednji zadetek, a zmaga je zasluženo ostala doma.

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatec: “Tekmo smo imeli pod kontrolo, a znova smo si jo naredili zanimivo. Čestitke nasprotnicam, da so se vrnile v igro. Mi smo v preveliki želji naredili preveč napak v napadu, a zdržali pritisk Vrhnike. Pokazal se je karakter ekipe, čestitke mojim igralkam.”

1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 15. KROG
sobota, 19. februarja, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA 24:22 (14:10)

Zvezda Logatec: Križaj, Ribič, Simšič 5, Grm 1, Košir M. 5, Čehić 1, Bole 1, Košir J. 2, Brkovič, Lukan, Železnik S. 4, Tomasović 3, Železnik M. 2.
Vrhnika: Kovač, Berzelak, Gabrovšek 4, Nusdorfer 2, Jereb 5, Remškar, Cankar 4, Guštin 3, Uljan, Kličič 1, Gombač, Uljan, Leben 3.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 2 (2), Vrhnika 3 (3)
Izključitve: Zvezda Logatec 8 minut, Vrhnika 6 minut