Iz Hale Tivoli znova praznih rok

Članice Zvezde Logatca so se v prestolnici dobro upirale rokometašicam Olimpije, a so slednje v končnici prišle do rezultatske prednosti in novih dveh točk, s katerimi ostajajo pri možnostih za skok na vrh lestvice (30:24). Pri Logatčankah je bila najbolj razpoložena Sara Železnik z osmimi zadetki, Eva Ribič je zbrala 14 obramb.

Dvoboj se je za obe ekipi začel zadržano. Na prvi zadetek domače zasedbe smo čakali do 6. minute, še minuto kasneje je za Zvezdo zadela Michelle Železnik. Gostje so tudi v nadaljevanju polčasa imele težave v napadu, v 14. minuti je tako Olimpija povedla že s 7:2. Razlika petih zadetkov je ekipi ločila tudi ob koncu prve polovice tekme – 16:11.

Odmor je ekipi Tadeja Zbačnika prišel, kot naročen. Igra se je razživela, ob Sari in Michelle sta do 45. minute svoja zadetka prispevali še Maja Košir in Nika Simšič. Petnajst minut pred koncem tekme je razlika znašala le še en zadetek, 23:22, a znova je sledil padec. Do konca tekme so Logatčanke dosegle le še dva zadetka in točki sta ostali v Ljubljani.

Logatčanke bodo v zadnjem rednem krogu v domači dvorani gostile zasedbo Vrhnike, termin tekme bo znan v kratkem. Pred koncem rednega dela tekmovanja pa bo potrebno odigrati še tri zaostale tekme. Domači proti Kopru in Mariboru, ter gostujočo v Kranju.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 14. KROG
nedelja, 13. februarja 2022, ob 18.00, Hala Tivoli
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 30:24 (16:11)

Olimpija: Veber Marton H. 4, Veber Marton T. 2, Kaišič, Bukvič 10, Zadravec 1, Kukovec Neumann, Kolobarič 6, Mozoli 2, Berzelak 5, Dragar, Kovačević, Jarnovič, Seliškar, Vidmar, Accetto, Đajić.
Zvezda Logatec:
Križaj, Ribič, Simšič 3, Grm 1, Čehić 1, Bole 1, Košir J. 1, Brkovič, Košir M. 4, Železnik S. 8, Tomasović 1, Železnik M. 4.

Sedemmetrovke: Olimpija 9 (7), Zvezda Logatec 2 (1)
Izključitve: Olimpija 8 minut, Zvezda Logatec 10 minut