Po izteku časa znova remi proti Vrhniki

Rokometašice Zvezde Logatca so tudi drugo tekmo proti Vrhniki končale z delitvijo točk. Že četrti remi te sezone je tudi tokrat prišel po koncu igralnega časa, Vrhničanke so tokrat zadele za 17:17. Sara Železnik je za domače rokometašice dosegla sedem zadetkov.

Kljub številnim poškodbam in karanteni, so logaške rokometašice pogumno vstopile v tekmo. Vse do 15. minute so popolnoma prevladale na igrišču in povedle s 5:0, žal pa je nezbranost v napadu botrovala, da se je gostujoča ekipa lahko rešila in poskrbela za izenačeno tekmo.

Po izenačenju na 6:6 si namreč nobena ekipa ni priigrala večje rezultatske prednosti. Ob majhnem številu zadetkov so Zvezdine rokometašice v zadnjo minuto tekem sicer vstopile s prednostjo dveh zadetkov, 17:15, a končnica se je razpletla po željah gostij. Te so si tokrat priigrale zaključni strel z devetih metrov in v zadnjem trenutku poskrbele za delitev točk.

S tekmo proti Vrhniki so logaške rokometašice zaključile drugi krog tekmovanja v 1. ženski rokometni ligi. Že prihodnjo soboto, 22. januarja, pa jih čaka nova domača tekma. Tretji in tudi zadnji krog rednega dela bodo začele z domačo tekmo proti vodilnemu Kopru.

Tadej Zbačnik, trener Zvezde Logatca: “Četrti remi. Dodatno točko smo si z našo igro tokrat odščipnili. Težave imamo s poškodbami in karantenami. Glede na vse to, je to vse, kar smo lahko pokazali. Čestitam ekipi Vrhnike za prikazano borbo in napeto končnico. To je rokomet.”

1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 10. KROG
sobota, 15. januarja, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA 17:17 (8:6)

Zvezda Logatec: Kožuh, Simšič 2, Grm, Košir M. 3, Čehić, Bole 4, Košir J., Brkovič, Lukan, Železnik S. 7, Železnik M. 1.
Vrhnika: Kovač, Berzelak, Gabrovšek 2, Jereb 4, Remškar, Cankar 8, Guštin, Kovačič, Uljan T., Kodba, Bratina, Uljan M., Leben 2.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 4 (3), Vrhnika 6 (5)
Izključitve: Zvezda Logatec 6 minut, Vrhnika 4 minute