Članice v končnici proti Vrhniki, Savi Kranj in Braniku Mariboru

Po porazu članske ekipe Zvezde Logatca na povratni četrtfinalni tekmi proti ljubljanski Olimpiji (39:24) je postalo jasno, da bodo članice v končnici 1. ženske rokometne lige igrale proti poznanim nasprotnikom – Vrhniki, Savi Kranj in Braniku Mariboru. Prav z gostovanjem pri slednjih se bo začel zadnji del prvenstva, ki se bo predvidoma končal konec maja.

Prva četrtfinalna tekma se je v Logatcu končala z remijem 22:22, domače rokometašice so tako niz neporaženosti v domači dvorani podaljšale še za vsaj nekaj tednov dni. Povratno tekmo sta z uvodnima zadetkoma odprli Jana Košir in Michelle Železnik, kasneje pa se je izkazalo, da sta dosegli zadetka za edino prednost logaške ekipe. V nadaljevanju je preveliko število napak v obrambi in napadu privedlo do priložnosti, ki so jo Olimpije rokometašice znale izkoristiti in dvoboj pripeljati do zaslužene zmage.

1. ženska rokometna liga se bo po reprezentančnem premoru nadaljevala s sklepnim delom, ki ga bodo logaške rokometašice odprle na gostovanju v štajerski prestolnici. Rokometašice mariborskega Branika so zaradi poškodb morale odpovedati povratno četrtfinalno tekmo proti Kopru in ostale brez možnosti za morebitno presenečenje. Vrhnika in Sava Kranj sta v četrtfinalu igrala proti Izoli in Žalcu, ki sta nazadovala iz modre skupine. Tudi na teh dvobojih je bil izplen pričakovan.

PREDVIDEN SPORED KONČNICE 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE

(29./30.4.) ŽRK Branik Maribor – RK Zvezda Logatec
(7./8.5.) RK Zvezda Logatec – RK Sava Kranj
(10./11.5.) ŠDRŠ Vrhnika – RK Zvezda Logatec
(14./15.5) RK Zvezda Logatec – ŽRK Branik Maribor
(21./22.5.) RK Sava Kranj – RK Zvezda Logatec
(28./29.5.) RK Zvezda Logatec – ŠDRŠ Vrhnika


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE
četrtek, 14. april 2022, ob 18.00, Hala Tivoli
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 39:24 (19:12)

Olimpija: Mijatovič, Veber Marton H. 4, Veber Marton T. 3, Kaišič, Bukvič 5, Zadravec 4, Lubej-Fink 6, Kolobarič 7, Mozoli 1, Berzelak 6, Dragar 1, Gega 2, Đajić.
Zvezda Logatec: Kožuh, Križaj 2, Ribič, Simšič 7, Grm, Košir M. 2, Čehić 1, Bole 5, Košir J. 3, Brkovič, Lukan 1, Želesnik S. 1, Tomasović, Železnik M. 2.

Sedemmetrovke: Olimpija 8 (5), Zvezda Logatec 5 (2)
Izključitve: Olimpija 6 minut, Zvezda Logatec 6 minut