Članice končnico začele z zmago proti Savi Kranj

Rokometašice Zvezde Logatca so sklepni del sezone začele z domačo zmago proti Savi Kranj. Za zmago 32:29 je 11 zadetkov dosegla Maja Košir, v rumenem dresu pa smo prvič pozdravili Nino Perkovič, ki je nazadnje igrala v Nemčiji.

Rokometna sezona se nezadržno približuje koncu. Starejše deklice so tekmovalno sezono že zaključile, v maju enako čaka še mlajše deklice in članice. Slednje bi morale v končnici odigrati šest tekem, a bodo po izstopu Branika Maribora igrale le proti Savi in Vrhniki. Zasedba, ki jo vodi Tadej Zbačnik, je v tekmo vstopila z zadetkom Nike Simšič. Po zadetku Maje Košir in obrambi Eve Ribič, pa so v 14. minuti povedle že s 10:6. A gostje so pred koncem polčasa krivulje obrnile v svojo korist, 14:15.

V drugem polčasu smo spremljali igro polno zadetkov na vsaki strani, ekipi pred končnico nista zaostajali več kot za zadetek. Kljub strogemu rdečemu kartonu, ki je iz igre v 42. minuti poslal Jano Košir, logaške rokometašice niso popustile. V končnici je ekipa stopila skupaj, zadetek Hane Lukan v 56. minuti (30:27) je določil zmagovalke.

Končni rezultat tekme je s svojim petim zadetkom postavila Michelle Železnik, ki je na listi strelk pristala na drugem mestu. V rumenem dresu je prvič igrala Nina Perkovič, ki je nazadnje igrala v nemšek klubu Pforzheim, še prej pa je bila del Polja, Krima in Olimpije. Svoj krstni zadetek je dosegla v 43. minuti.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, KONČNICA
nedelja, 8. maj 2022, ob 18.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ 32:29 (16:17)

Zvezda Logatec: Ribič, Križaj, Kožuh, Simšič 4, Grm, Košir M. 11, Perkovič 1, Čehić 4, Košir J. 2, Lukan 2, Železnik S. 3, Železnik M. 5.
Sava Kranj: Klobas, Bašič Sredič 4, Muljkovič 1, Janežič 2, Šepetavc 1, Debeljak, Nosan, Pirjevec, Ožegovič 8, Kuralt 3, Krajnik 2, Štular 8.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 11 (10), Sava Kranj 7 (6)
Izključitve: Zvezda Logatec 14 minut, Sava Kranj 10 minut
Rdeč karton: Košir J. (40′, Zvezda Logatec)