Proti Olimpiji brez pravih odgovorov

Rokometašice Zvezde Logatca so na gostovanju pri ljubljanski Olimpiji ostale brez točk (30:22). Med tekmo so se večkrat povsem približale nasprotnicam, a za preobrat je zmanjkalo nekaj moči. V logaškem dresu je prvič nastopila vratarka Eva Ribič, ki je dosegla 8 obramb.

Domačinke so tekmo začele zelo odločno in povedle s 3:0. V osmi minuti so vodile že za štiri zadetke, sledila pa je prva serija zadetkov logaške zasedbe in izenačenje na 6:6. Minuta odmora je znova prebudila rokometašice Olimpije, ki so do odmora prednost povišale na +6 (16:10).

V nadaljevanju tekme so znova zapretile Zvezdine rokometašice, ki so v 44. minuti zaostajale le za zadetek (18:17), v končnici pa je zmanjkalo moči in četrte zmage so se lahko veselile rokometašice iz prestolnice. Pri logaških rokometašicah, ki so tokrat nastopile v črnih dresih, je največ zadetkov dosegla Sara Železnik (6). S štirimi sta ji sledili Maja Košir in Hana Lukan.

Iz avstrijskega Ferlacha se je v Logatec preselila vratarka Eva Ribič. Vratarka, ki je v preteklosti igrala za Krim Mercator in Olimpijo, pohvali pa se lahko tudi z nastopom na mladinskem evropskem prvenstvu, je proti Olimpiji dosegla osem obramb. Skupaj z Nadjo Kovačević sta jih zbrali deset.

Zaradi zasedenosti športne dvorane bo prestavljen domač obračun proti Vrhniki, Zvezdine rokometašice bodo ponovno na delu zadnjo oktobrsko soboto, ko se bodo podale na gostovanje v Koper.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 4. KROG
sobota, 16. oktobra 2021, ob 16.45, Hala Tivoli
RK OLIMPIJA RK ZVEZDA LOGATEC 30:22 (16:10)

Olimpija: Mijatovič, Veber Marton 2, Petak 2, Kaišič, Nišavić 7, Bukvič 1, Kukovec Neumann 2, Lubej-Fink 2, Kolobarič 5, Mozoli, Pirnat 1, Berzelak 8.
Zvezda Logatec:
Križaj M., Ribič, Medič, Merslavič, Grm, Košir M. 4, Križaj, Čehić, Bole 4, Košir J. 2, Brkovič., Lukan 4, Železnik S. 6, Tomasović 1, Kovačevič, Železnik M. 1.

Sedemmetrovke: Olimpija 12 (6), Zvezda Logatec 3 (3)
Izključitve: Olimpija 2 minuti, Zvezda Logatec 12 minut