S tekmami začele tudi mlajše in starejše deklice

Po članicah, ki so doslej odigrale štiri tekme, so na svoj račun v preteklem tednu prišle tudi naše mlade rokometašice. Mlajše deklice A so odigrale prvi turnir, starejše deklice B pa so v domači dvorani gostile primorsko zasedbo Pirana. Prihajajoči konec tedna bo v znamenju mlajših deklic B, v nedeljo namreč v Logatec prihajajo kar tri ekipe – Vrhnika, Krim Mercator in Tržič.

Vodilni pri Rokometni zvezi Slovenije so se skupaj s klubi strinjali, da pri mlajših deklicah ne zapisujemo rezultata. Na prvem mestu mora namreč biti ljubezen do športa in ne le tekmovalnost. Želimo si, da bi dekleta privabili k športu in jih nato zadržali vse do najizkušenejše selekcije članic. Selekcija MDA v prvem delu tekmovanja nastopa v centralni regiji, na prvem turnirju so se pomerile domačemu Tržiču in Krimu Mercatorju. Do konca prvega dela jih čaka še pet turnirjev, kar pomeni deset zanimivih tekem. Razpored tekem MDA najdeš TUKAJ.

Starejše deklice B igrajo v zahodni selekciji. Na prvi tekmi so doma gostile Piran in po dobri igri morale priznati premoč močnejšim nasprotnicam (11:21), v nedeljo jih ob 16.30 čaka gostovanje v Sežani. Razpored tekem SDB najdeš TUKAJ.

V soboto dopoldne pa prvi turnir čaka še selekcijo mlajših deklic B (MDB). Ob 10.45 se bodo pomerile proti Krimu, ob 11.30 pa še proti Tržiču. Turnir se bo sicer začel že ob 10. uri s tekmo med Vrhniko in Tržičem, končal pa s tekmo Krima proti Vrhniki (12.00). Razpored tekem MDB najdeš TUKAJ.