Članice na Vrhniki do šestih zadetkov prednosti

Rokometašice Zvezde Logatca se v četrtfinalu 1. ženske rokometne lige ponovno merijo proti sosednji Vrhniki. Povratno tekmo, ki bo v Logatcu na sporedu v soboto 18. marca, ob 20. uri, bodo začele s šestimi zadetki prednosti, na Vrhniki so namreč slavile s 37:31.

Uvodni zadetek je s črte sedmih metrov dosegla Jana Košir, v šesti minuti je Laura Berzelak potrdila prednost svoje ekipe (2:4). A sledile so minute domače zasedbe, ki je ušla na 9:6. Logatčanke so odgovorile z delnim izidom 2:8 in si pred koncem polčasa znova priigrale prednost.

Drugi polčas se je začel po notah Vrhničank, v 45. minuti so namreč držale dva gola prednost (25:23). Minuta odmora je prišla v pravem trenutku, novo premoč Logatca je kronala Sara Stojanović Železnik z zadetkom za 27:25.

V končnici so domačinkam dokončno pošle moči, v zadnjih minutah so, ob obrambah Eve Ribič, odločilno prednost nabrale Lea Berzelak, Maja Košir in Petra Jeršin.

 

Starejše deklice z najdaljšega gostovanja z visoko zmago

Že zgodaj so na pot proti Slovenj Gradcu krenile starejše deklice, ki so se veselile zmage z 18:26. Mija Pupis je dosegla šest zadetkov, štiri igralke so se veselile štirikrat – Ana Grbec, Tinkara Moljk, Eneja Volk in Vita Zbačnik.

Na Vrhniki so turnir mlajših deklic C odigrale naše najmlajše rokometašice. Rezultat se na turnirjih ne beleži, uživali smo v predstavah mladih zvezdic, Vrhnike in Tržiča.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE, PRVA TEKMA
sobota, 11. marec 2023, ob 16.00, OŠ AMŠ
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZVEZDA LOGATEC 31:37 (15:17)

Vrhnika: Kovač, Kličić 2, Berzelak 3, Cankar, Nusdorfer 5, Gabrovšek 9, Jereb, Remškar, Malovrh 1, Uljan 4, Kozina, Dubrovski, Furlan, Leben 7.
Zvezda Logatec:
Ribič, Berzelak La. 3, Potočnik L. Potočnik S., Košir M. 7, Košir J. 8, Stojanović Železnik 9, Berzelak Le. 6, Jeršin 3, Dimitrievska, Železnik 1.

Sedemmetrovke: Vrhnika 4 (3), Zvezda Logatec 13 (13)
Izključitve: Vrhnika 8 minut, Zvezda Logatec 12 minut
Rdeč karton: Malovrh (30′, Vrhnika); Košir J. (43′, Zvezda Logatec)