Zvezda še četrtič ugnala Vrhniko, v končnici dvakrat v prestolnico

Veliko bolj izenačeno, a nič manj zasluženo se je s četrto zmago proti Vrhniki končala povratna četrtfinalna tekma pred končnico 1. ženske rokometne lige. Rokometašice Zvezde Logatca so se z zmago 22:21 in skupno razliko sedmih zadetkov (59:52) uvrstile v končnico, kjer se bodo pomerile proti Ljubljani, Piranu in Olimpiji.

Dvoboj se nikakor ni želel po željah obeh ekip, Laura Berzelak je prvi zadetek za domačo ekipo dosegla šele v deveti minuti. Rezultat je v tistem trenutku znašal le 1:2. Naslednje minute so stekle po željah Vrhničank. Te so v 21. minuti skoraj izničile zaostanek s prve tekme (5:9), a že tri minute kasneje je Michelle Železnik rezultat poravnala.

Vrhničanke so do ponovne prednosti štirih zadetkov prišle v 37. minuti (11:15), ko se je dokončno odprlo Logatčankam. Te so z delnim rezultatom 7:1 vse postavile na svoje mesto. Najvišja prednost logaške zasedbe je tokrat znašala tri zadetke (21:18 v 50. minuti), tik pred koncem tekme so Vrhničanke zaostanek zmanjšale za končnih 22:21.

Za 11. člansko zmago v tej sezoni je Jana Košir dosegla šest zadetkov, po pet sta jih dodali Lea Berzelak in Michelle Železnik. Pomembne tri gole je prispevala še Laura Berzelak.

Starejše deklice do zmage tudi na gostovanju v Žalcu

Zaključni del sezone so odlično začele tudi starejše deklice. Kar 17 zadetkov je za zmago na gostovanju v Žalcu dosegla Sara Petrič. Mija Pupis je dodala štiri, trikrat sta bili natančni Vita Zbačnik in Eva Frank.

Nedeljsko rokometno popoldne čaka mlajše deklice, ki se bodo na turnirju v Šempetru pomerile proti domačinkam (13.00) in Zagorju (13.45). Starejše deklice bodo znova na delu v sredo, ko jih ob 19.00 čaka gostovanje v Tržiču.


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, ČETRTFINALE, DRUGA TEKMA
sobota, 18. marec 2023, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠDRŠ VRHNIKA 22:21 (11:12)

Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak La. 3, Potočnik L. Potočnik S., Košir M. 2, Košir J. 6, Lukan, Stojanović Železnik 1, Berzelak Le. 5, Jeršin, Dimitrievska, Železnik 5.
Vrhnika: Kovač, Kličić, Berzelak 1, Cankar, Nusdorfer 5, Gabrovšek 6, Jereb, Remškar, Malovrh 2, Verbič 2, Uljan 2, Kozina, Dubrovski, Puc, Furlan, Leben 3.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 2 (2), Vrhnika 2 (2)
Izključitve: Zvezda Logatec 2 minuti, Vrhnika 4 minute