ZMAGA! Zvezdinim rokometašicam tokrat uspelo zadržati pritisk

Rokometašice Zvezde Logatca so na tekmi sedmega kroga združene 1. ženske rokometne lige proti Savi Kranj zdržale vse pritiske in z izjemno borbo prišle do zmage (28:24).Maja Košir je zadela pet zadetkov, štiri rokometašice so zadele po štirikrat – Brina Bole, Sara Železnik, Jana Košir in Hana Lukan.

Prav slednja je bila v začetku tekme gonilna sila domače ekipe – svoj četrti zadetek je dosegla v 14. minuti -, ki je tokrat imela tudi prikupno podporo s tribun. Mlajše rokometašice so pripravile transparent in z njim skoi celotno tekmo glasno navijale za starejše kolegice.

Zvezdine rokometašice niti v enem trenutku niso bile v rezultatskem zaostanku, že v prvem polčasu so si nabrale štiri zadetke prednosti, v 15. minuti je po zadetku Sare Železnik rezultat znašal 10:6, a gostje so se na kratkouspele približati na 13:12. Zvezdin stroj je mlel naprej in se ni ustavil ob koncu prvega polčasa (17:14), nadaljeval je tudi v drugega. Po zadetku Michelle Železnik in nekaj obrambah Eve Ribič je razlika v 36. minuti narasla že na +6 (21:15).

V igro domačih rokometašic so se nato prikradle napake, gostje so ponujeno izkoristile in v 48. minuti se je ob izenačenju na 22:22 vse začelo od začetka. Tokrat so bile logaške rokometašice bolj zbrane, ponovno je steklo v obrambi in napadu in nekaj minut pred koncem je bilo jasno, da bo zaslužena zmaga vendarle ostala doma.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 7. KROG
sobota, 6. novembra 2021, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK SAVA KRANJ 28:24 (17:14)

Zvezda Logatec: Križaj 1, Ribič, Merslavič, Grm 1, Košir M. 5, Čehić 2, Bole 4, Košir J. 4, Brkovič, Lukan 4, Železnik S. 4, Tomasović 2, Kovačevič, Železnik M. 1.
Sava Kranj: Čošič, Bašič Sredič, Muljkovič A., Kafol 3, Košir, Karič Dolić, Janežič 2, Korošec 6, Muljkovič E., Debeljak 1, Nosan, Ožegovič 3, Kuralt E., Kuralt P. 4, Krajnik, Štular 5.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 5 (5), Sava Kranj 5 (4)
Izključitve: Zvezda Logatec 8 minut, Sava Kranj 16 minut