Spodbuden drugi polčas premalo za skalp

Rokometašice Zvezde Logatca v zadnjih dneh preštevajo svoje vrste. Zdesetkane zaradi poškodb ali bolezni so tokrat gostovale v Kopru in v prvem polčasu naredile preveč napak, ki bi jih lahko popravile v občutno boljšem nadaljevanju. Koper je bil tokrat boljši s 26:20, a občutki pred nadaljevanjem so vedno boljši.

Koprska zasedba je v prvem polčasu pokazala, zakaj so trenutno številka ena zelene skupine 1. ženske rokometne lige. Logaške rokometašice so iskale pot do mreže, a ta se je do 20. minute zatresla le štirikrat. Domačinke so to izkoristile in ušle na +8 (12:4).

V nadaljevanju je steklo, v 47. minuti je razlika znašala le tri zadetke in zadišalo je po novi napeti končnici, a le-ta je znova pripadla domačim rokometašicam, ki so do konca dvoboja razliko znova povišale na +6.

Logaške rokometašice so tako drugi del tekmovanja začele s porazom proti Kopru, a predvsem igra v drugem polčasu obeta. Nova priložnost se ponuja prihodnjo soboto, ko v logaško športno dvorano prihaja kranjska Sava. Proti tej zasedbi so logatčanke na prvi tekmi remizirale pri rezultatu 26:26.

Aleksandra Tomasovič, rokometašica Zvezde Logatca: “Vesela sem, da smo se končno sestavile in pokazale všečno igro, čeprav rezultat ni pokazatelj tega. Kljub malo številčnemu kadru smo pokazale kakovost naše ekipe.” 


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 6. KROG
sobota, 30. oktobra 2021, ob 18.00, OŠ Koper
Ž.U.R.D KOPER : RK ZVEZDA LOGATEC 26:20 (14:8)

Koper: Škabar 10, Berzelak 1, Fidel, Horvat, Hilj 2, Benčič, Kukaj, Vatovec 5, Marič 1, Cupin, Gojkovič, Babič, Cah, Prašelj, Arnavtovič 2, Teraž 5.
Zvezda Logatec: Križaj, Ribič, Medič, Grm, Košir M. 4, Čehić 1, Bole 1, Košir J. 5, Lukan 2, Železnik S. 4, Tomasović 3, Kovačevič, Železnik M.