Starejše deklice že med najboljšimi šestimi

Po izstopu RK Šempeter-Vrtojba iz tekmovanja starejših deklic, so se mlade rokometašice RK Zvezda Logatec že uvrstile v končnico za najvišja mesta. Tako jih čaka pet tekem, proti najuspešnejšim klubom iz centralne in zahodne regije. Varovanke Olge Čečkove sicer čaka še domača tekma rednega dela proti Kopru.

Zaradi izstopa RK Šempeter-Vrtojba iz tekmovanja, so vodilni pri Rokometni zvezi Slovenije sobotno tekmo, ko bi Logatčanke morale gostovati v Hit športnem centu, registrirali z rezultatom 10:2. Zvezdine rokometašice so tako brez boja prišle do novega para točk, s katerima so že potrdile napredovanje med šest najboljših. Zaostala domača tekma proti Kopru bo tako odločila le, s kakšnih izkupičkom se bodo mlade rokometašice podale v drugi del tekmovanja.

Doslej je jasno, da se bodo starejše deklice pomerile proti RK Krim Mercator, ki je po štirih tekmah pri osmih točkah in je na prvem mestu v centralni regiji. Možnosti za napredovanje imajo še Ljubljana, Tržič, Litija in Olimpija. V vzhodni konkurenci je odprto prav vse, v najboljšem položaju sta Zagorje in Velenje, ki še nista oddala točk, a jih čaka medsebojna tekma. V igri so še Millennium, Žalec in Z’dežele.