Na Vrhniki tretje in zadnje gostovanje te sezone

Rokometašice Zvezde Logatca nestrpno pričakujejo zadnje gostovanje te skrajšane sezone. V nedeljo, 23. maja, ob 18.00, jih čaka nov sosedski derbi proti Vrhniki, tokrat v dvorani OŠ Antona Martina Slomška. Pred zadnjima tekmama je povsem odprto tudi vprašanje končne razvrstitve.

V logaškem taboru vlada pozitivno vzdušje. Po seriji tesnih porazov, se je na gostovanju proti Naklemu poklopilo v vseh prvinah igre in rezultat tokrat ni izostal. Tekma se je končala z zmago Zvezde, 30:23. Jana Košir je dosegla sedem zadetkov, a po tekmi izpostavila, da je za zmago zaslužna celotna ekipa.

Vrhničanke so edino zmago dosegle prav proti Logatcu, na drugi tekmi sezone se je semafor ustavil pri 28:32. Vrhničanke so v nadaljevanju visoko izgubile proti Naklemu (23:35), proti Olimpiji pa 29:32. Najboljša strelka ekipe in vodilna na listi strelk 1.B lige je Špela Nusdorfer, ki je na štirih tekmah skupno dosegla 26 zadetkov.

Olimpija ima ob štirih zmagah na vrhu lestvice osem točk, Naklo ima štiri. Vrhnika in Logatec sta izenačena z dvema. Ljubljanska zasedba lahko tako že v torek predčasno potrdi prvo mesto. Preostale ekipe imajo vsaka svojo računico za srebrne medalje.

Barbara Brkovič, kapetanka RK Zvezda Logatec: “V Naklem smo prvič odigrale odlično v obrambi in napadu, posledično je tudi rezultat šel v našo korist. Proti Vrhniki moramo ponoviti takšno predstavo in verjamem, da lahko tudi v soboto osvojimo nov par točk.”


1.B članska rokometna liga – 5. krog
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZVEZDA LOGATEC
nedelja, 23. maj 2021, ob 18.00, Vrhnika

 

torek, 25. maj, ob 20.00 RK Olimpija – ŽRK Naklo