Starejše deklice v nedeljo zadnjič v domači dvorani

Starejše deklice v nedeljo, ob 17.45, čaka zadnja domača tekma aktualne sezone, pomerile se bodo proti zasedbi RK Krim Mercator. Do konca tekmovanja jih nato, v finalu za 1. mesto, čakata še gostovanji v Velenju in Ljubljani.

Rokometna sezona je bila precej zahtevna. Začelo se je sicer obetavno, dekleta so v oktobru odlično odigrala tekmo proti Sežani in Izoli, nato pa se je epidemiološka slika poslabšala in življenje se je ustavilo. Starejše deklice na nove tekme čakale sedem mesecev, vse do sredine maja. A potrpele so in se vse zagnano vrnile na treninge. Pred zadnjimi tremi tekmami tako držijo stik z najboljšimi mladimi ekipami v Sloveniji.

V nedeljo se bodo tako pomerile proti Krimu Mercatorju, ki je v prvem delu tekmovanja premagal vse nasprotnike, v finalu pa ima ob zmagi proti Kopru in porazu proti Velenju polovični izkupiček točk. Zaradi premajhnega števila odigranih tekem tekmovanje sicer ne šteje za naslov prvakinj, zato štejejo le dobre igre in ljubezen do športa, ki naj dekleta spremlja tudi v naslednjih letih.

Med polčasom zadnje domače tekme se bomo spomnili tudi uspehov članske ekipe. Ta je v končani sezoni tekmovanje ob štirih zmagah končala na drugem mestu. Na podelitvi bo sodeloval tudi župan občine Logatec, Berto Menard.

Zaostala tekma proti Velenju bo na sporedu v sredo, 16. junija, ob 18.00. Zadnje dejanje sezone pa bodo starejše deklice dočakale v petek, ob 18.30, na tekmi proti drugi ekipi Krima, Ljubljani.


Starejše deklice A, finale za 1. mesto – 3. krog
RK ZVEZDA LOGATEC : RK KRIM MERCATOR
nedelja, 13. junij 2021, ob 17.45, Logatec