Recept za zmago le štirje prejeti zadetki

Rokometašice Zvezde Logatca so leto 2022 začele na najboljši možen način, z visoko zmago proti zasedbi mariborskega Branika (15:24). S šestimi zadetki je na prvo mesto strelk skočila nova Zvezda – Nika Simšič, ki se je ekipi pridružila pred kratkim. Pet zadetkov sta dosegli Maja Košir in Sara Železnik.

Prva tekma po več kot mesecu dni, je v uvodnih minutah postregla z nenatančno igro obeh ekip. Mariborčanke so prvič zadele v četrti minuti in deset minut kasneje povedle s 5:2, kar je prineslo prvo minuto odmora za gostujočo ekipo. V nadaljevanju se je rezultat znova poravnal in domačinke so na glavni odmor odšle le z minimalno prednostjo (11:10).

V drugem polčasu so nato igrale le rokometašice Zvezde, ki so odigrale odlično obrambo. Domačinke so prvi zadetke v drugem polčasu dosegle v 46. minuti, na drugega so čakale vse do 53. minute. Razlika je takrat znašala že sedem zadetkov (12:19) in zmagovalec je bil odločen.

Zaostala tekma proti štajerskim nasprotnicam je bila sicer edini članski tekma v tem koncu tedna. Bolj pestro bo že čez sedem dni, Logatčanke bodo gostovale na Vrhniki. Tekma se bo v soboto, 15. januarja, začela ob 19.30.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 8. KROG
nedelja, 9. januarja, ob 15.00, ŠD Lukna
ŽRK BRANIK MARIBOR : RK ZVEZDA LOGATEC 15:24 (11:10)

Branik Maribor: Marčič, Behin, Kotnik 1, Horvat 1, Paradiž 1, Leskovar, Trifkovič 1, Urbančič 2, Petrovič 2, Franc 2, Rozman 2, Rotovnik 2, Pacek 1.
Zvezda Logatec:
Križaj 1, Ribič 1, Simšič 6, Grm, Košir M. 5, Košir J. 2, Brkovič 1, Lukan, Železnik S. 5, Tomasović 1, Železnik M. 2.

Sedemmetrovke: Branik Maribor 2 (1), Zvezda Logatec 1 (0)
Izključitve: Branik Maribor 2 minuti, Zvezda Logatec 8 minut