Proti Olimpiji do nove velike točke

Po odpadli tekmi proti Mariboru so rokometašice Zvezde Logatca znova igrale pred domačimi navijači. V Logatcu je gostovala ljubljanska Olimpija, ki tokrat ni našla vseh odgovor na igro domačink. Tekmice so se po razburljivi končnici razšle brez zmagovalca (25:25), z desetimi zadetki je blestela Sara Železnik.

Dvoboj se je za domače rokometašice začel odlično, po 5. minutah igre so namreč vodile s 3:0. Olimpija je dolgo iskala priključek in ga naposled našla v 18. minuti (6:6), a sledila je nova serija logatčank, ki so v 26. minuti vodile že s 11:6. Do konca prvega polčasa je Olimpija uspela nekoliko nevtralizirati razliko in razlika je znašala le dva zadetka.

Tudi v začetku drugega polčasa so ritem igre narekovale gostje, ki so v 42. minuti prišle do prvega vodstva, 16:17. Začel se je boj za vsako žogo, ekipi sta se ponovno izmenjali v vodstvu, a prednost enega zadetka je v zadnji minuti pripadala Olimpiji (23:24). Pogum se je tokrat Zvezdinim rokometašicam bolje obrestoval, dva zaporedna napada sta stekla prek krila, kjer je bila Sara Železnik nezgrešljiva, skupaj s Hano Lukan sta prek kril dosegli kar 15 zadetkov. Brina Bole je dosegla štiri zadetke, Maja in Jana Košir sta dodali vsaka po dva. Med strelke sta se vpisali še Aleksandra Tomasović in Michelle Železnik.

Prihodnji konec tedna naše rokometašice čaka zaostala tekma 5. kroga proti Vrhniki. Gostovanje bo na sporedu v soboto, 27. novembra, ob 15.00.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 9. KROG
sobota, 20. novembra 2021, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK OLIMPIJA 25:25 (12:10)

Zvezda Logatec: Kožuh, Križaj, Ribič, Merslavič, Grm, Košir M. 2, Čehić, Bole 4, Košir J. 2, Brkovič, Lukan 5, Železnik S. 10, Tomasović 1, Železnik M. 1.
Olimpija: Mijatovič, Veber Marton 2, Perše 6, Petak 2, Kaišič, Bukvič 3, Kukovec Neumann 1, Lubej Fink 1, Kolobarič 6, Mozoli 1, Pirnat, Berzelak 3, Dragar, Gega.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 3 (2), Olimpija 4 (4)
Izključitve: Zvezda Logatec 16 minut, Olimpija 6 minut