Članice do tretjega remija sezone

Rokometašice Zvezde Logatca so na zaostali tekmi 5. kola gostovale pri sosednji Vrhniki in si po preobratu v končnici priborile še tretje izenačenje te sezone. Za peto točko te tekmovalne sezone je osem zadetkov dosegla Jana Košir, s 14 obrambami se je izkazala vratarka Eva Ribič.

Uvod dvoboja je minil v zadržanem in izenačenem ritmu. Prvi zadetek na tekmi je v drugi minuti dosegla Aleksandra Tomasovič, po osmih minutah je semafor kazal 2:2. Tudi sicer si v prvem polčasu nobena ekipa ni priborila očitne prednosti. Dva zadetka sta ekipi ločevala le v 18. mintui po zadetku Sare Železnik s črte sedmih metrov (5:7). Polčas se je zaključil z minimalno prednostjo gostujoče zasedbe – 10:11.

Nezbranost v napadu je botrovala, da so si domače rokometašice v 39. minuti priborile tri zadetke prednosti – 16:13. Gostje so se približale (19:18 v 45. minuti), a v zaključni sprint se je s prednostjo štirih zadetkov podala zasedba v modrem (25:21).

Po minuti odmora logaškega stratega Tadeja Zbačnika pa je sledil izjemen preobrat. Eva Ribič je zaklenila svoja vrata, Hana Lukan je zadela trikrat, pomagali sta še Maja Košir in z ukradeno žogo za izenačenje še Aleksandra Tomasovič. Preobrat je v zadnji minuti kronala Jana Košir, ki je zadela za novo vodstvo gostujoče zasedbe. Za končni rezultat 28:28, je z zadetkom s sedmih metrov poskrbela Špela Nusdorfer.


1.A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 5. KROG
sobota, 27. novembra 2021, ob 15.00, ŠD Logatec
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZVEZDA LOGATEC 28:28 (10:11)

Vrhnika: Kovač, Berzelak 6, Gabrovšek 1, Nusdorfer 5, Jereb 1, Cankar 9, Guštin 3, Kovačič, Zimšek, Uljan 1, Kodba, Kličič 2, Bratina, Gombač.
Zvezda Logatec:
Križaj 1, Ribič, Merslavič 1, Grm, Košir M. 5, Čehić 1, Košir J. 8, Brkovič, Lukan 4, Železnik S. 4, Tomasovič 4, Železnik M.

Sedemmetrovke: Vrhnika 6 (6), Zvezda Logatec 4 (3)
Izključitve: Vrhnika, 6 minut, Zvezda Logatec 8 minut