Proti Olimpiji članice klonile šele v zadnjih minutah

Rokometašice Zvezde Logatca so po izrednem boju v končnici morale priznati premoč vodilni Olimpiji, ki je tretjo tekmo 1.B lige dobila z rezultatom 28:23. Končna razlika ne prikazuje realnega razmerja moči skozi celotni dvoboj, saj je bil le-ta popolnoma izenačen vse do zadnjih minut.

Le en zadetek je v 55. minuti ločeval rokometašice Olimpije in Zvezde Logatca (24:23), ko je Aleksandra Tomasović, nekdanja igralka Olimpije, dosegla svoj četrti zadetek. A žal je bil ta zadetek tudi zadnji v mreži domače zasedbe, ki je v zadnjih minutah prikazala večjo zbranost in izvlekla tretjo zaporedno zmago.

Zvezdine rokometašice so sicer bolje odprle tekmo in v 16. minuti vodile za tri zadetke (7:4), prednost pa držale vse do 21. minute. Po preobratu je v ospredje stopila Olimpija, a tudi domače rokometašice si, vse do zadnjih pet minut tekme, niso uspele priigrati večje prednosti. Zvezdina obramba je bila, kljub 14 minutam izključitev, na odličnem nivoju. O čemer priča tudi osemnajst obramb vratarke Nadje Kovačevič.

Šest zadetkov je dosegla Maja Košir, štiri Aleksandra Tomasović. Po trikrat so zadele Brina Bole in sestri Michelle ter Sara Železnik.

Barbara Brkovič, kapetanka RK Zvezda Logatec: »Danes sem zelo ponosna na mojo ekipo. Veliko bolje smo igrale v napadu in obrambi, kjer nam je precej pomagala tudi vratarka Nadja. Žal nam je v zadnjih minutah zmago odneslo pomanjkanje tekmovalnih izkušenj, a verjamem, da smo z vsako tekmo bolj uigrane in bomo že naslednji vikend znova zaigrale še bolje.«


1.B članska liga za ženske, 3. krog, Hala Tivoli
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC 28:23 (13:12)
sobota, 8. maj 2021, ob 18.00

Olimpija: Mijatovič, Petrovič 1, Veber Marton 4, Kastelic, Accetto 2, Trifkovič 1, Gabrovšek 5, Kovačević 5, Bunčič 1, Kolobarič 3, Jamnik, Mozoli 3, Nosan 3.
Zvezda Logatec:
Križaj, Merslavič 1, Košir M. 6, Grm, Kovačevič, Bole 3, Košir J. 2, Brkovič, Železnik S. 3, Kožuh, Tomasović 4, Medič 1, Železnik M. 3.

Sedemmetrovke: Olimpija 6 (4), Zvezda Logatec 5 (4)
Izključitve: Olimpija 10 minut, Zvezda Logatec 14 minut