Ljubljana v Stožicah premočna

Rokometašice Zvezde Logatca so po pokalnem debiju prvič v novi sezoni zaigrale tudi za točke 1. ženske rokometne lige. Če so bile v Logatcu spretnejše Zvezdine rokometašice, se je tokrat usoda z njimi poigrala. Ljubljančanke so tekmo dobile z rezultatom 36:21 in tako osvojile drugi par točk. Logatčanke so z mislimi zdaj že pri sobotni tekmi proti Olimpiji.

Na drugi tekmi istih nasprotnikov v razmaku 11 dni, gostjam nikakor ni šlo po načrtih. Do 13. minute, ko je Lea Berzelak dosegla zadetek za 8:7, sta bili ekipi še poravnani, sledila pa je serije ljubljančank. Te so ob zaključku prvega polčasa vodile za štiri, 15:11, v drugem pa zaigrale še hitreje. Pri gostjah so se nabirale napake in izgubljene žoge. Ob desetih priborjenih sedemmetrovkah, jih je v mreži uspešno končalo le pet.

Svetla točka tekme je lahko zadetek Line Potočnik, ki je v 54. minuti dvoboja prišla do svojega prvega zadetka v članski konkurenci. Med strelke se je sicer vpisala osmerica Zvezdinih rokometašic, Sara Stojanović Železnik je bila uspešna petkrat. Po tri zadetke so dosegle Nika Simšič, Nina Perkovič in Lea Berzelak.

Rokometna sezona je odprta. Logaške rokometašice bodo v tretjem krogu ponovno igrale proti ekipi iz prestolnice, gostile bodo zasedbo Olimpije.


2. KROG 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE
nedelja, 2. oktober 2022, ob 18.00, Arena Stožice
RK LJUBLJANA : RK ZVEZDA LOGATEC 36:21 (15:11)

Ljubljana: Orlič, Škrlep 1, Ocepek, Veber, Andonova 5, Tilnakova, Simič 5, Šivavec, Bolčič 2, Polak 1, Kolmanič 1, Cerovak 2, Oven 3, Sivka Jović 2, Uljan 10, Vuković 4.
Zvezda Logatec:
Ribič, Berzelak La., Potočnik, Simšič 3, Košir M. 2, Perkovič 3, Košir J. 2, Brkovič, Lukan 2, Stojanović Železnik 5, Berzelak Le. 3, Jeršin, Železnik.

Sedemmetrovke: Ljubljana 7 (6), Zvezda Logatec 10 (5)
Izključitve: Ljubljana 0 minut, Zvezda Logatec 8 minut