Članice z zmago proti Ljubljani med najboljših osem

Rokometašice Zvezde Logatca so odlično začele novo tekmovalno sezono. V dvoboj osmine finala Pokala Slovenije so, proti drugi ekipi Krima Mercatorja, vstopile zelo zbrano in povedle s 4:1. V nadaljevanju tekme so prestale vse prepreke in zasluženo slavile zmago s 30:26.

Med poletnim premorom je članska ekipa dočakala nekaj igralskih menjav. Na trenerski stolček je sedel Peter Terčič. Nekaj deklet je rokometne čevlje vsaj začasno obesilo na klin, ekipi so se pridružile Laura in Lea Berzelak, Lina in Sara Potočnik in Petra Jeršin. V novi sezoni bomo tako pesti stiskali za kar štiri družinske naveze.

Da je kemija ob začetku sezone prava, so dekleta dokazala s sijajnim uvodom. Prvi zadetek sezone je dosegla Nika Simšič, v peti minuti je bila razlika že 4:1. Tudi v nadaljevanju gostje niso našle poti do izenačenja ali prednosti. Celotna domača zasedba je odigrala odlično partijo in prednost iz prvega polčasa (18:13), zadržala tudi v nadaljevanju.

Ritem igre je nekoliko spodnesla stroga diskvalifikacija Nike Simšič, a v zaključku so prevladale izkušnje. Sara Stojanović Železnik ter Jana in Maja Košir so v zaključku prispevale pomembne zadetke, ki so logaško zasedbo poslali med osem najboljših slovenskih ekip.

Poleg Zvezdinih rokometašic so se v četrtfinale Pokala Slovenije uvrstile še ekipe Krima Mercatorja, Velenja, Save Kranj, Mlinotesta Ajdovščine in Vrhnike. Preostali imeni bosta določila dvoboja Izola – Koper in Z’dežele – Ptuj.


OSMINA FINALA POKALA SLOVENIJE
sreda, 21. september 2022, ob 20.30, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC : RK LJUBLJANA 30:26 (18:13)

Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak La., Potočnik L., Potočnik S., Simšič 7, Košir M. 5, Perkovič 1, Košir J. 5, Brkovič, Lukan 2, Stojanović Železnik 8, Berzelak Le. 1, Jeršin, Železnik 1.
Ljubljana: Orlič, Jarc 5, Škrlep, Ocepek 6, Veber, Andonova, Simič, Šivavec, Bolčič, Polak 2, Kolmanič 5, Cerovak 3, Oven, Sivka Jović, Uljan 2, Vuković 3.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 6 (5), Ljubljana 6 (4)
Izključitve: Zvezda Logatec 20 minut, Ljubljana 16 minut
Rdeč karton: Simšič (43′, Zvezda Logatec)