Izenačen drugi polčas premalo za prvo zmago

Rokometašice Zvezde Logatca so na uvodni tekmi 1. ženske rokometne lige morale priznati premoč primorski zasedbi iz Kopra, ki so slavile zmago z rezultatom 23:19. Logaške rokometašice bodo prvi par točk ponovno lovile prihodnji konec tedna, ko se bodo podale na gostovanje k Savi Kranj.

Logaške rokometašice so dvoboj odprle odlično. Sara Železnik je dosegla prva zadetka na tekmi, po zadetku Jane Košir pa je prednost domače zasedbe znašala 3:1. Sledile pa so črne minute iz katerih so se logaške rokometašice pobrale šele v 22. minuti z zadetkom Hane Lukan. Gostje so takrat že vodile s 8:4, do konca prvega polčasa pa je razlika narasla še za zadetek na 5:10.

V drugem polčasu je oslabljena domača zasedba bolje parirala gostjam, ki so do minule sezone igrale med najmočnejšimi ekipami. Garale so in prepolovile zaostanek, a koprska prednost iz prvega polčasa je bila dovoljšnja za prvo zmago.  Sara Železnik je za Zvezdo dosegla pet zadetkov, z enim manj sta ji sledili Maja in Jana Košir.

V drugem krogu bodo Zvezdine rokometašice gostovale pri Savi Kranj. Gorenjske rokometašice so na prvi tekmi le za zadetek zaostale za Olimpijo (26:27). Na tretji tekmi zelene skupine je Vrhnika na gostovanju ugnala mariborski Branik (30:28).


1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 1. KROG
sobota, 18. september, ob 20.00, ŠD Logatec
RK ZVEZDA LOGATEC – Ž.U.R.D. KOPER 19:23 (5:10)

RK Zvezda Logatec: Kovačevič (9 obramb), Križaj, Medič, Grm, Košir M. 4 (3), Čehić, Bole 3, Košir J. 4 (1), Lukan 1, Železnik S. 5 (1), Tomasović 2, Železnik M.
Ž.U.R.D. Koper: Fidel (6 obramb), Benčič, Škabar 3, Berzelak 2, Martič, Matejčič, Hilj 5, Kukaj, Kadić, Vatovec 2, Marič, Soršak 1, Cupin, Cah, Arnavtovič 1, Teraž 9 (6).

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 6 (5), Ž.U.R.D. KOPER 9 (6)
Izključitve: Zvezda Logatec 4 minute, Ž.U.R.D. Koper 14 minut