Za dokončen preobrat zmanjkalo nekaj minut

Članice RK Zvezda Logatec so dočakale prvo domačo tekmo sezone. V logaški lepotici so gostile zasedbo iz Nakla, ki je bila v prvem polčasu boljši nasprotnik, v drugem pa zdržala pritisk domače zasedbe. Tekma se je končala z rezultatom 21:24.

Natanko 160 dni po doslej edini odigrani tekmi – uspešnem gostovanju pri Hrpeljah-Kozini – so logaške rokometašice dočakale tudi prvo domačo tekmo, ki je zaradi varnostnih omejitev potekala pred praznimi tribunami. Trema in nenatančnost sta v prvem polčasu naredili svoje. Po izenačenju na 6:6 v 12. minuti, je sledil delni rezultat 2:9 (8:15).

Logatčanke so začele lov na izenačenje in do konca prvega polčasa razliko stopile na -5 (10:15), v drugem pa nadaljevale garaško delo in se dve minuti pred koncem dvoboja približale le na dva zadetka zaostanka (20:22). Za piko na i je tako zmanjkalo le nekaj minut.

Največ zadetkov je za domačo zasedbo zbrala Michelle Železnik, ki se je ustavila pri šestih zadetkih. Štiri je dosegla Anette Merslavič.

Tadej Zbačnik, trener RK Zvezda Logatec: “Prvi polčas smo odigrali slabo, žoga ni dovolj hitro krožila in premalo smo napadali na gol. V drugem polčasu je igra stekla bolje, a za zmago je zmanjkalo nekaj sreče in natančnosti.”


1.B članska liga za ženske, 3. krog
RK ZVEZDA LOGATEC : RK NAKLO 21:24 (10:15)
ŠD Logatec, sobota, 27. marec 2021, ob 20.00

Zvezda Logatec: Križaj, Medič 2, Merslavič 4, Košir M. 2, Čehić, Kovačevič, Bole 1, Košir J. 3, Brkovič, Grm, Lukan 1, Železnik S., Tomasović 2, Kožuh, Železnik M. 6.
Naklo: Čosič, Bašič, Muljkanovič A., Juvan, Janežič 3, Korošec 6, Muljkanovič E., Nosan 10, Krajnik, Pirjevec, Jekovec, Kuralt 3, Štular 2.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 10 (7), Naklo 8 (7)
Izključitve: Zvezda Logatec 6 minut, Naklo 12 minut