Štirje zadetki zmanjkali za novo presenečenje

Rokometašice Zvezde Logatca so dočakale težko prigarani zaključni turnir Pokala Slovenije in v polfinalu proti Izoli nikakor niso razočarale. Še v 46. minuti so držale prednost, a na koncu so nasprotnice izkoristile ponujeno in se uvrstile v nedeljsko finale (25:29). Zvezdine rokometašice bodo za tretje mesto igrale proti trenutno drugi najmočnejši slovenski ekipi – domačemu Mlinotestu. Tekma bo na sporedu ob 14.30.

Logatčanke so v prvih minutah popolnoma zaustavile nasprotnice, a tudi same v napadu grešile, zato je še v osmi minuti semafor kazal 2:2. Naslednje minute so bile prava reklama za logaški rokomet, Zvezda je namreč tik pred koncem polčasa vodila celo za štiri, 14:10.

Obalne rokometašice so se v nadaljevanju približale, a znova popustile in rokometašice v rumenem so v 37. minuti znova ušle na +4 (17:13). Prednost so nato držale še nadaljnjih deset minut, a za novo senzacijo je zmanjkalo idej. Ne glede na razplet polfinalnega dvoboja se logaške rokometašice lahko z dvignjenimi glavami usmerijo v nedeljski dvoboj, ko bodo izzvale domačo zasedbo.

Ta je v drugi polfinalni tekmi morala priznati premoč Krimu Mercatorju, ki bo po pričakovanjih osvojil že 28. pokalno lovoriko.


POLFINALE POKALA SLOVENIJE
sobota, 15. april 2023, ob 16.30, ŠD Police
RK ZVEZDA LOGATEC : TRGO ABC IZOLA 25:29 (14:11)

Zvezda Logatec: Ribič, Berzelak La., Potočnik L. Potočnik S., Simšič 7, Košir M. 3, Perkovič, Košir J. 7, Brkovič, Lukan, Stojanović Železnik 5, Tomasović, Berzelak Le. 3, Jeršin, Dimitrievska, Železnik.
Trgo ABC Izola: Gržentić, Vujmilović 1, Nadarević 3, Šurla Toth, Močibob, Vuk, Berzelak 6, Marinšek 3, Treven 6, Benigar, Mateković, Bažec, Cerovak 10, Arnautović, Stojičić, Dodič.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 8 (6), Trgo ABC Izola 9 (7)
Izključitve: Zvezda Logatec 12 minut, Trgo ABC Izola 8 minut