Starejše deklice so se uspešno vrnile na parket

Starejše deklice so po dobrih sedmih mesecih znova nastopile na rokometni tekmi. V domači dvorani so gostile primorsko zasedbo Hrpelij-Kozine in ob rezultatu 28:17 dosegle tretjo zmago te sezone. Prva strelka tekme je postala Tea Pogorelc, ki je dosegla 12 zadetkov. Do konca rednega dela še dve tekmi, sledi končnica.

Prvi tekmi sezone so mlade rokometašice odigrale že v lanskem oktobru – premagale so Sežano (33:13) in Izolo (21:13). Sobotna tekma proti tretji primorski zasedbi je tako prinesla drugi začetek skrajšane sezone, starejše deklice bodo proti vsakemu nasprotniku namreč odigrale le eno tekmo. V rednem delu jih tako čakata še Šempeter-Vrtojba in Koper, v končnici se bodo pomerile proti dvema ekipama iz centralne in vzhodne regije.

Uvodni zadetek sploh prve tekme v letu 2021 je dosegla Sara Petrič in mlade Zvezdice popeljala do prednosti, ki je nato niso izpustile iz rok. Po petkovi zmagi članic proti Naklemu, so tako tudi starejše deklice znova pokazale, da kljub pomanjkanju treningov in tekem, niso pozabile igrati rokometa in si vsekakor zaslužijo čestitke.

Proti Šempetru-Vrtojbi v soboto, 22. maja, ob 18.00

Rokometno kolesje se je vnovič zavrtelo. Ekipo, ki jo vodita Olga Čečkova in Sara Železnik, nova preizkušnja čaka naslednjo soboto, na predzadnji tekmi prvega dela tekmovanja se bodo ustavile v Hit športnem centru. Spored tekem in rezultate si lahko ogledate s klikom na to povezavo.


Starejše deklice A, zahodna konkurenca – 4. krog
RK ZVEZDA LOGATEC : ŠD JADRAN BLUEMARINE HRPELJE-KOZINA 28:17 (15:8)
sobota, 15. maj 2021, ob 15.30, ŠD Logatec

RK Zvezda Logatec: Petrič 3, Ajdič Z., Pogorelc 12, Ferić, Gostiša Pavlin, Zbačnik 4, Lampe Fras, Frank Bogataj 2, Funda 4, Ajdič A. 3, Hasičič.
Hrpelje-Kozina: Zobec 4, Mahne 6, Hreščak 1, Mislej, Mijatović, Bogdan 1, Brentin 5.

Sedemmetrovke: Zvezda Logatec 5 (2), Hrpelje-Kozina 3 (1)
Izključitve:
Zvezda Logatec 4 minute, Hrpelje-Kozina 2 minuti