Logaške rokometašice v soboto gostujejo pri vodilni Olimpiji

Po dveh zaporednih domačih tekmah rokometašice RK Zvezda Logatec čakajo tri zaporedna gostovanja. Na prvem odhajajo v prestolnico, k ljubljanski Olimpiji, ki je doslej pri dveh zmagah, tekma se bo v soboto, 8. maja, začela ob 18. uri.

Olimpija v svetu športa predstavlja veliko ime. Rokometna zgodba se je v prestolnici začela pisati že leta 1949, največji uspeh – osvojitev EHF pokala – pa sega v leto 1997. Sedanjost je precej skromnejša, v aktualni sezoni je ljubljanska zasedba dvakrat uspešno gostovala, proti Vrhniki 27:26 in Naklemu 27:22 in tako s polnim izkupičkom zaseda prvo mesto.

Logaške rokometašice po izstopu Hrpelij-Kozine še čakajo na prve točke. Po dveh domačih porazih (Naklo, 21:24 in Vrhnika, 28:32) bodo prvič v tem letu odšle na pot. Gostovanju pri Olimpiji bosta nato sledila še pot proti Naklemu (15. maj, ob 18.00) in Vrhniki (22. maj).

Po dveh odigranih tekmah je Michelle Železnik, z enajstimi zadetki, na tretjem mestu liste strelk. Jana Košir je z devetimi na 7. mestu, Maja Košir in Anette Merslavič pa s sedmimi na 9. in 10. mestu.

Tekma 3. kroga 1.b rokometne lige bo na sporedu v soboto, 8. maja, ob 18.00. V primeru spletnega prenosa iz Hale Tivoli, vas bomo o tem obvestili prek FB kanala RK Zvezda Logatec.

Barbara Brkovič, kapetanka RK Zvezda Logatec: »Priprave na tekmo proti Olimpiji so potekale cel  zadnji teden in mislim, da smo se dobro pripravile. Predvsem smo delali na tem, da bi naša obramba postala trdnejša in da bo žoga v napadu tekla hitreje in bolj odločno. Verjamem v ekipo in moje soigralke, da bomo v Ljubljani pustile srce na igrišču, prikazale borbenost in se na koncu veselile novih točk.«


1.B članska liga za ženske, 3. krog, Hala Tivoli
RK OLIMPIJA : RK ZVEZDA LOGATEC
sobota, 8. maj 2021, ob 18.00