Danes proti Kranju še za pokalno napredovanje

Rokometašice Zvezde Logatec bodo danes ponovno krenile na pot proti Naklemu. Po prvenstvenem izenačenju (26:26), jih tokrat čaka tekma osmine finala Pokala Slovenije. Prva pokalna tekma po dveh letih je bila sicer odigrana včeraj – Ajdovščina je slavila na gostovanju v Kopru (29:21).

Logaške rokometašice so ob polčasu tekme proti Kranju vodile s 14:8, a zaradi nekaj lastnih napak na koncu osvojile prvo točko v združenem prvoligaškem tekmovanju. Aleksandra Tomasović je dosegla šest zadetkov, Jana Košir pet.

Danes se bodo za mesta v četrtfinalu pomerili še Olimpija proti Z’dežele (19.15) ter Vrhnika proti Braniku Mariboru (20.00). Na oktober sta prestavljeni tekmi Žalca proti Litiji in Ptuja proti Zagorju. Termin tekem Izole proti Velenja ter Krke proti Krimu Mercatorju še niso določeni.

Barbara Brkovič, kapetanka RK Zvezda Logatec: “Žreb nam je namenil ponovno srečanje proti Savi Kranj. V soboto smo proti njim odigrali tekmo državnega prvenstva in zdaj vemo, na kaj se moramo osredotočiti v sredo. Ponoviti bomo morale igro iz prvega polčasa in preprečiti črne minute, ki so sledile. Dekleta bomo dale vse od sebe, da se iz Nakla vrnemo z zmago.”


OSMINA FINALA POKALA SLOVENIJE
Biotehnični center Naklo, sreda, 29. september, ob 18.00
RK SAVA KRANJ : RK ZVEZDA LOGATEC